Vacansoleil implementeert Business Intelligence van SAS

woensdag 1 juli 2009

SAS SMART geeft snel en eenvoudig toegang tot beschikbare informatie

Huizen, 1 juli 2009
- Vacansoleil, specialist en marktleider in kampeervakanties, heeft SAS SMART geïmplementeerd. Door de inzet van de SAS Business Intelligence (BI)-toepassingen hebben gebruikers direct toegang tot verkoop- en marketinginformatie. Zo krijgen ze inzicht in hun sales- en marketingactiviteiten waardoor ze beter kunnen inspelen op hun marktsituatie.
SAS-partner Business & Decision heeft gezorgd dat Vacansoleil binnen enkele dagen live was met SAS SMART.

Doordat klanten rechtstreeks bij Vacansoleil boeken, beschikt de organisatie over zeer veel contactgegevens. Deze informatie wilden ze graag beter kunnen combineren met verkoop- en marketinggegevens. "In de oude situatie moesten we voor analyses vaak terug naar de IT-afdeling", zegt Robert Gijsbers, Strategy Marketing Consultant bij Vacansoleil. "Dat is arbeidsintensief en zeer inefficiënt. We hebben daarom vooral gekeken naar een oplossing waarmee gebruikers zelf eenvoudig analyses kunnen maken op de informatie uit de beschikbare bronnen." Tijdens het selectieproces werd daarom vooral gelet op gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast moet het mogelijk zijn eenvoudig informatie uit meerdere bronnen te combineren en in te zoomen tot op detailniveau.


Hotlinks:
Meer informatie over SAS SMART
Website Vacansoleil 

Hoge resolutie afbeeldingen van Vacansoleil

Toekomst
"We gebruiken de BI-oplossingen van SAS onder andere voor allerlei klantenbestandsanalyses zegt Gijsbers. "Daardoor weten we nu al erg veel over onze klanten. In de toekomst willen we ook gebruik maken van de voorspellende mogelijkheden van SAS SMART, zodat we onze marketingactiviteiten beter kunnen toespitsen op onze klanten en hen zo beter van dienst kunnen zijn."

Vacansoleil begint klein en wil op korte termijn meerdere gebruikers via SAS toegang geven tot de verkoop- en marketinginformatie. In een later stadium gaan ook andere afdelingen gebruik maken van de BI-toepassingen. Dit groeipad sluit aan bij het SAS SMART-programma en de SAS BI-oplossingen.

Frank van Osch, Manager Indirect Channel bij SAS: "Via SAS SMART beschikt Vacansoleil over een BI-suite waarmee ze op een kosteneffectieve en eenvoudige manier gegevens
kunnen omzetten in waardevolle kennis. Daarnaast sluiten hun doelstellingen voor de toekomst perfect aan bij het SMART-programma dat kan meegroeien met de analysebehoeftes van een organisatie."

SAS SMART

SAS, specialist op het gebied van Business Analytics, biedt met SAS SMART een compleet pakket BI-toepassingen voor middelgrote bedrijven waarbij installatie, support en trainingen zijn inbegrepen. Door de gebundelde BI-oplossingen die SAS voor deze bedrijven ontwikkelde, kunnen bedrijven zowel op korte als lange termijn profiteren van de rapportagemogelijkheden en analysekracht voor het nemen van gedegen bedrijfsbeslissingen. SAS SMART is verkrijgbaar als Standaard, Plus of Premium pakket.