Barry van Beem nieuwe Country Manager EDS Nederland

donderdag 2 juli 2009

Capelle a.d. IJssel, 2 juli 2009 – EDS, an HP Company, heeft Barry van Beem benoemd tot Country Manager EDS Nederland. Van Beem wordt verantwoordelijk voor alle bestaande klanten van EDS in Nederland. Daarnaast heeft hij als voorzitter van het Nederlandse management team van EDS de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen. Tevens maakt hij deel uit van het management team van HP.

Van Beem is sinds november 2007 als Director Public & Transportation werkzaam bij EDS. In deze rol was hij in Nederland verantwoordelijk voor alle activiteiten ten behoeve van bestaande én nieuwe klanten van EDS in de sectoren Overheid en Transport. Voor zijn komst naar EDS heeft hij uitgebreide managementervaring opgedaan in de ICT-sector. Zo was hij Directeur overheid bij Accenture. In deze rol was hij ondermeer verantwoordelijk voor de groei in de publieke sector en was hij strategisch adviseur voor overheidsorganisaties. Daarvoor bekleedde Van Beem diverse managementfuncties bij Getronics PinkRoccade en Yacht ICT.

Peter Overakker, vice president van General Western Europe (GWE) bij EDS, an HP company: "Wij willen ons als organisatie blijven focussen op klanten en meer en meer een partnership met hen aangaan. Gezamenlijk analyseren we de huidige situatie en bepalen we wat de juist te volgen strategie is. Daarnaast willen we onze branchegerelateerde kennis een ervaring verder verbreden. Met de kennis en ervaring van Barry van Beem willen we de diensten van EDS in Nederland naar een nog hoger niveau tillen."

Van Beem: "Samen met HP kunnen we onze klanten een compleet dienstenportfolio aanbieden. Hiermee kunnen we nog beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Daarnaast investeren we als organisatie voortdurend in bijvoorbeeld innovatie, green IT en cloud computing. Hiermee helpen we onze klanten bij het verlagen van kosten, beter beheren van processen en optimaliseren van bedrijfsresultaten. De afgelopen jaren is EDS Nederland flink gegroeid en hebben we onder andere contracten gesloten met Shell, DSM en Sanquin. Nederland heeft de hoogste omzet binnen de subregio GWE. Ik ben er dan ook enorm trots op dat ik de algemene leiding van EDS in Nederland op me mag gaan nemen."