WatchGuard verbetert mobiliteit met nieuwe SSL VPN appliance

dinsdag 16 juni 2009

Veilige netwerkconnectiviteit voor middelgrote tot grote bedrijven

Den Haag, 16 juni 2009
- WatchGuard, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, komt met de WatchGuard SSL 100. Een VPN-oplossing die werknemers thuis of onderweg veilig en eenvoudig toegang biedt tot het bedrijfsnetwerk of een applicatie-portal. De VPN-appliance beschikt over een capaciteit van 100 gelijktijdige VPN-verbindingen en is daardoor met name geschikt voor middelgrote tot grote bedrijven tot ongeveer 500 gebruikers.

Hotlinks
Website WatchGuard
Datasheet over de SSL VPN Appliance
Volg WatchGuard op Twitter
Afbeelding van de WatchGuard SSL 100 in hogere resolutie

SSL100_ft klein.jpg

Dankzij de uitgebreide set aan beveiligingsmogelijkheden die WatchGuard SSL 100 biedt, zorgt deze voor optimale beveiliging zowel voor het bedrijfsnetwerk als de aangesloten smartphone of laptop. Met de 'deep device examinations' en 'endpoint integrity' kan de VPN-software snel checken of de aangesloten devices beschikken over bijvoorbeeld een firewall en actuele anti-virus updates. Zodoende worden alleen veilige apparaten tot het netwerk toegelaten.

Om de veiligheid nog verder te vergroten kan aanvullend worden beveiligd met een dubbele authenticatie, zoals het verzenden van sms-tokens en eenmalige wachtwoorden naar mobiele apparaten voordat deze worden toegelaten tot het netwerk. Al deze functies maken standaard deel uit van de WatchGuard SSL 100. Zo is er voor SMS-authenticatie geen extra hardware of licentie nodig, een abonnement bij een SMS telefonie provider naar keuze volstaat.

Om thuiswerkers het gevoel te geven dat ze achter hun 'eigen' desktop aan het werk zijn, is de WatchGuard SSL 100 uitgerust met SSH (secure shell) en RDP (remote desktop). Daardoor hebben ze de beschikking over alle applicaties en databronnen die op het vaste bedrijfsnetwerk beschikbaar zijn, desgewenst gebruikmakend van Single Sign On.  Daarnaast beschikt WatchGuard SSL 100 over de mogelijkheid om een verbinding op te bouwen naar een PC op afstand ten behoeve van desktopsharing, zodat helpdeskmedewerkers bij problemen direct toegang kunnen krijgen tot de thuis-pc of zakelijke laptop om deze te verhelpen. Thuiswerkers zijn zodoende snel weer aan de slag en het oponthoud kan sterk worden beperkt. Bovendien voorziet de WatchGuard SSL 100 in een zelf installerende access client die automatisch geladen wordt na succesvolle authenticatie. Dit elimineert de noodzaak om een client- installatie voor te bereiden, terwijl er eenvoudig veilige toegang tot het netwerk
wordt geboden .

Ook voor beheerders is de WatchGuard SSL 100 eenvoudig te installeren en te onderhouden. De VPN-appliance, met volledig op de appliance zelf geïntegreerd management, kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd doordat er geen integratie met bestaande authenticatiemiddelen noodzakelijk is. Door de uitgebreide set aan rapportagetools zorgt de VPN-appliance voor een overzichtelijke gebruikersgeschiedenis, waardoor bedrijven nog beter inzicht krijgen hoe zij hun thuiswerkers en mobiele werkers het beste kunnen ondersteunen.

"Voor medewerkers op afstand, zoals thuiswerkers en mobiele werkers, is het belangrijk dat zij snel en veilig toegang hebben tot kritische data, databronnen en applicaties op het bedrijfsnetwerk. Alleen op die manier kunnen zij hun werk snel en goed uitvoeren. De WatchGuard SSL 100 zorgt ervoor dat zij toegang krijgen tot alle benodigde informatie, zonder daarbij onnodige veiligheidsrisico's te lopen", vertelt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard.

De WatchGuard SSL 100 is compatible met Windows 32- en 64-bit clients, ondersteunt Microsoft XP en Vista en is Windows 7 'ready'. De appliance met alle opties inbegrepen tot 25 gelijktijdige verbindingen is leverbaar vanaf  2.199 USD (ongeveer 1.570 euro) en in juni 2009 beschikbaar. WatchGuard biedt overigens ook een aantrekkelijk inruilprogramma voor bestaande SSL VPN-gebruikers.

-----------------------------


Hotlinks
Website WatchGuard - http://www.watchguard.com/
Datasheet over de SSL VPN Appliance - http://www.watchguard.com/docs/datasheet/wg_ssl100_ds.pdf
Volg WatchGuard op Twitter - http://twitter.com/mckietweets
Afbeelding van de WatchGuard SSL 100 in hogere resolutie - https://whizpr.box.net/shared/pa2sbz2mb2

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is gespecialiseerd in netwerkbeveiligingsoplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven via Unified Threat Management (UTM). De bekende rode box, de  Firebox X UTM-oplossing beschikt naast traditionele firewall- en VPN-oplossingen over mogelijkheden voor spamblokkering, gateway-antivirus, spywareblokkering en URL-filtering. Het hoofdkantoor van WatchGuard bevindt zich in Seattle met daarnaast kantoren in Noord Amerika, Europa, Azie en Zuid Amerika. Het Nederlandse kantoor staat in Den Haag. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op:
www.watchguard.com. 

Voor meer informatie:

WatchGuard
Maria Pinto

Tel. 070 711 2087
E-mail: Maria.Pinto(at)watchguard.com

Whizpr
Maartje Dekens
Tel. 0317 410 483
E-mail: watchguard(at)whizpr.nl