EDS, an HP company, tekent contract met Australische telecomaanbieder Telstra

dinsdag 16 juni 2009

Vijfjarig contract met waarde van 140 miljoen dollar

Capelle a.d. IJssel, 16 juni 2009
– EDS, an HP company, heeft een applicatiemanagement-overeenkomst getekend met Telstra. Zo wil Telstra, de grootste telecomaanbieder van Australië, de prestaties verbeteren en de kosten verlagen. Het contract heeft een waarde van 140 miljoen dollar en een looptijd van vijf jaar.

Als onderdeel van de overeenkomst verzorgt EDS de ontwikkeling en het beheer van de bedrijfskritische applicaties van Telstra. Door een deel van zijn applicatiemanagement uit te besteden aan EDS, krijgt de telecomaanbieder de beschikking over methodes, innovatieve toepassingen en de kennis en ervaring van professionals wereldwijd. Telstra profiteert zo van flexibele, schaalbare, voorspelbare en betrouwbare applicaties die voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen.

Best Shore
Door gebruik te maken van zijn Best Shore-strategie, biedt EDS de juiste mix tussen onshore, nearshore en ofshore outsouring. Dit garandeert dat de diensten worden geleverd op de juiste plaats op het juiste moment. Gestandaardiseerde tools en processen zorgen er tevens voor dat services eenvoudig en effectief overgenomen kunnen worden door centers wereldwijd.

"Door gebruik te maken van het wereldwijde leveringsmodel van EDS zullen de kosten van Telstra aanzienlijk afnemen", zegt Peter Overakker, vice president van General Western Europe bij EDS, an HP company. "De overeenkomst bouwt voort op onze goede dienstverlening in de afgelopen zeven jaar en versterkt onze positie als een van hun belangrijkste strategische technologische partners. Ook onze Nederlandse klanten maken gebruik van de wereldwijde expertise van EDS in deze branche."