HTC Hero met HTC Sense maakt smartphone nog persoonlijker

woensdag 24 juni 2009

Derde Android-toestel is eerste smartphone met flexibele interface

Utrecht, 24 juni 2009 - HTC, marktleider van op Windows Mobile-gebaseerde telefoons en fabrikant van het eerste Android-toestel, introduceert vandaag de HTC Hero. Deze smartphone op het Android-platform is een sterke combinatie van stijlvol design en rijke functionaliteit. Bovendien bevat het als eerste HTC Sense, de eerste gebruikersinterface die geheel aangepast kan worden naar individuele behoeften en toepasbaar is op zowel alle nieuwe Windows Mobile als Android-toestellen van HTC.

Hotlinks
Website HTC
Meer afbeeldingen in hoge resolutie van de HTC Hero

HTC Sense is ontwikkeld om het gebruik van smartphones eenvoudiger en natuurlijker te maken. Gebruikers kunnen een interface creëren die past bij de manier waarop zij hun leven leiden en hun telefoon willen gebruiken.

"Met HTC Sense en de HTC Hero geven we gebruikers een meer natuurlijke manier om mensen te bereiken en toegang te krijgen tot belangrijke informatie", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Voor de ontwikkeling van deze flexibele interface hebben we gekeken hoe mensen echt met elkaar communiceren en leven. Met HTC Sense bieden we iedereen een bijzondere en geheel eigen gebruikerservaring waardoor onze toestellen nog gebruiksvriendelijker worden."

HTC Hero
De HTC Hero sluit aan bij HTC's visie een portfolio toestellen te bieden dat aansluit bij verschillende individuen. De HTC Hero is vormgegeven om perfect in de hand van de gebruiker te passen en daarnaast comfortabel te kunnen bellen. Het toestel beschikt over een ‘capacitive’ touch screen. Dit betekent dat het scherm warmtegevoelig is en er slechts een hele lichte aanraking nodig is om de juiste functie te selecteren. Daarnaast is het voorzien van een speciale coating die beschermt tegen vingerafdrukken, vuil en zorgt voor een heldere weergave. De witte HTC Hero heeft bovendien een Teflon-coating die resulteert in een duurzaam wit oppervlak.

De HTC Hero bevat een aparte zoekbutton die verder gaat dan een algemene zoekfunctie. Gebruikers profiteren van een meer natuurlijke, contextuele zoekervaring waarmee zowel in Twitter, de contactenlijst, e-mails en iedere andere plek in het toestel kan worden gezocht. Het toestel heeft daarnaast een 3,2-inch HVGA-scherm en is geoptimaliseerd voor gebruik van webtoepassingen, multimedia en andere content. Ook beschikt de HTC Hero over onder meer GPS, een digitaal kompas, een zwaartekrachtsensor, een stereo hoofdtelefoonaansluiting, een 5 mega-pixel autofocus camera en uitbreidbaar microSD-geheugen.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Hero is beschikbaar in de kleuren White en Urban Brown. Het toestel is halverwege de maand juli verkrijgbaar in de Benelux. De consumentenadviesprijs bedraagt 479,- euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

HTC Sense
HTC Sense is geïnspireerd op drie principes: 'Make it mine', 'Stay Close' en 'Discover the Unexpected'.
'Make it mine' geeft de gebruiker het idee dat het mobiele toestel speciaal voor hem is gecreëerd. Dit betekent dat gebruikers zelf bepalen hoe zij toegang willen krijgen tot hun contactpersonen en informatie zoals Twitter-feeds, het weer of hun agenda. Vanuit 'Stay close' integreert HTC alle communicatiekanalen en applicaties waardoor gebruikers in één oogopslag de communicatie met hun belangrijkste contactpersonen kunnen bekijken en direct kunnen reageren. Ten slotte voegt HTC Sense met 'Discover the Unexpected' een reeks innovatieve features toe aan toestellen om content zoals foto's, Twitter-feeds en e-mail op verschillende manieren te kunnen bekijken.