ING Lease wint IT Project of the Year Award 2009

donderdag 14 mei 2009

Award legt nadruk op business value van IT-projecten

‘s-Hertogenbosch, 14 mei 2009
– Tijdschrift IT Management en het trainingsinstituut ICT Academy hebben afgelopen dinsdag de IT Project of the Year Award 2009 uitgereikt aan ING Lease. De Award is een erkenning voor de essentiële rol die IT bij ING Lease heeft gespeeld om salesactiviteiten aanzienlijk te vergemakkelijken en te versnellen. ING Lease ontving de Award uit handen van prof.dr. Hans Borgman (Universiteit Leiden), de voorzitter van de jury.

Hotlinks 
Over de Award en video-interviews met de deelnemers
Hoge resolutie beeldmateriaal (Zie voor onderschriften onderaan dit bericht)
Congres IT Transformation
Over ICT Media
Over ICT Academy

Winnaar: ING Lease
De eerste prijs werd uitgereikt aan Programme Manager André Flipse van ING Lease Holding. ING Lease heeft de verkoop van leaseproducten in Nederland via het saleskanaal van de ING Bank bevorderd met behulp van een web-based straight through processing applicatie, die het verkoopproces ondersteunt en vergemakkelijkt. De omzet via het distributiekanaal van ING Bank is sinds de introductie van deze applicatie, e-Lease, sterk gegroeid.

e-Lease is door ING Lease in samenwerking met Chess IT uit Haarlem ontwikkeld en biedt verkoopmedewerkers onder meer integratie van klantgegevens, een credit-scorefaciliteit (‘groen licht’ binnen een paar minuten), een prijsberekeningmodule, een documentgenerator en een volledige integratie met het ING Lease backoffice-systeem. Door e-Lease zijn het aantal stappen en de doorlooptijd van het salesproces verkort van enkele dagen naar real time.

Frank Krom, CIO ING Lease Holding: “De mensen van de businesskant van ING Lease, de automatisering van ING Lease Holding en de leverancier Chess hebben als één team geopereerd. Dat heeft tot dit uitstekende resultaat geleid!”

Overige winnaars
De tweede prijs was bestemd voor Stork - Fokker Services, voor MyFokkerFleet.com, een extranetsite voor de luchtvaartindustrie. MyFokkerFleet.com ondersteunt partners (deels concurrenten) bij het voorspellen van de behoefte aan reserveonderdelen voor onderhoud van Fokker-vliegtuigen (en het tijdig bestellen ervan) op een manier die tot een grote mate van transparantie leidt en de relatie tussen Stork-Fokker Services en haar partners herdefinieert.

De derde prijs werd in ontvangst genomen door Unamic/HCN, een serviceprovider op het gebied van business process outsourcing (onder andere contactcenter-services). Unamic/HCN slaagde erin om een noodzakelijke investering in een nieuwe infrastructuur voor een virtueel call-center netwerk zodanig in te zetten dat daarmee een nieuw en uniek aanbod aan klanten kan worden gedaan.

Een eervolle vermelding was er voor De Jong Intra Vakanties. Deze touroperator realiseerde in een zeer moeilijke markt een systeem waarin partners last-minute beschikbaarheid kunnen beheren en zowel klanten als partners beter bediend kunnen worden.

Award
De IT Project of the Year Award, dit jaar voor het eerst toegekend, is bedoeld voor een spraakmakend IT-project dat succesvol is afgerond in 2008 of begin 2009, voor wat betreft budget, tijd en functionaliteiten. Dit zijn belangrijke randvoorwaarden, maar de added value voor de business is de doorslaggevende factor: het winnende project moet een aantoonbare toegevoegde waarde hebben voor de organisatie en haar klanten. Hiermee wil de organisatie achter de Award de toegevoegde waarde van IT voor bedrijfsprocessen in alle branches en sectoren benadrukken.

Jurering
Een deskundige jury - bestaande uit prof. dr. Hans Borgman (voorzitter; Universiteit Leiden), Hendrik Wester, directeur ITSMF Nederland, mr. Bart de Ruijter, CEO van het onafhankelijke bureau voor benchmarking Metri, Kees Jans, CIO Schiphol en CIO of the Year 2006, en drs. Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur van Tijdschrift IT Management - beoordeelde de inzendingen en stelde op basis van een eerste review een longlist van negen projecten op.

Hiervan werden vier projecten op de shortlist geplaatst, waarbij de business value van de projecten de doorslag gaf. De vier verantwoordelijke Business en IT-managers presenteerden op 20 april j.l. ten overstaan van de jury hun project in de Bossche Boardroom van ICT Media, de uitgever van Tijdschrift IT Management. Op 12 mei j.l. kregen de kandidaten de gelegenheid dit nogmaals te doen, maar nu middels een elevator pitch voor de bezoekers van het congres IT Transformation. Direct hierna werden de prijzen uitgereikt.

-------------

Onderschriften foto’s (klik hier voor Hoge resolutie beeldmateriaal)

Award IT Project_1: Juryvoorzitter Prof.dr. Hans Borgman, Universiteit Leiden. (foto: Eric Fecken)
Award IT Project_2: De presentatie van winnaar André Flipse, programmamanager van het project e-Lease bij ING Lease. (foto: Eric Fecken)
Award IT Project_3: De top 4, v.l.n.r. André Flipse (ING Lease – 1e prijs), Manfred Hoogendoom (Stork – Fokker Services – 2e prijs), Frank Heijtlager (Unamic/HCN – 3e prijs) en Bas Oomen (De Jong Intra Vakanties - 4e prijs) (foto: Eric Fecken)
Award IT Project_4: André Flipse (l.), programmamanager van het winnende project, e-Lease, bij ING Lease, ontvangt de Award uit handen van juryvoorzitter Prof.dr. Hans Borgman. (foto: Eric Fecken)
Award IT Project_5: V.l.n.r. Manfred Hoogendoom (Stork – Fokker Services – 2e prijs), André Flipse (ING Lease – 1e prijs) en Frank Heijtlager (Unamic/HCN – 3e prijs), met ‘Award-missen’. (foto: Eric Fecken)
Award IT Project_6: André Flipse, programmamanager van het winnende project, e-Lease, bij ING Lease. (foto: Eric Fecken)