WatchGuard introduceert nieuw besturingssysteem voor UTM-appliances

woensdag 13 mei 2009

Fireware XTM biedt nieuwe mogelijkheden voor beveiliging, netwerken en beheer

Den Haag, 13 mei 2009
- WatchGuard, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, introduceert een nieuw besturingssysteem voor alle firewall appliances. Fireware XTM zorgt ervoor dat de Unified Threat Management (UTM)-appliances eenvoudig kunnen worden geüpgrade of worden uitgebreid met nieuwe beveiligingsfuncties en nieuwe mogelijkheden voor beheer en netwerkfunctionaliteit. Gebruikers zijn en blijven daardoor optimaal beveiligd tegen bedreigingen voor zakelijke netwerken, zoals malware, botnets en hackers.

Fireware XTM is WatchGuard's common code base en daarom geschikt voor de hele familie van UTM-appliances Edge, Core, Peak en XTM 1050. Via de nieuwe HTTPS-inspectie, VoIP-beveiliging, instant-messaging en peer-to-peer-blocking is het netwerk nu nog beter beveiligd. Doordat elk netwerk zijn eigen eisen stelt aan beveiliging vraagt dit ook om flexibiliteit in maatregelen. Fireware XTM beschikt over bijzonder veel flexibiliteit en is binnen elk netwerk in te zetten. Het beheer van de software is vereenvoudigd door rolgebaseerde beheerrechten  (RBAC), multibox management en uitgebreide mogelijkheden voor rapportages.

Hotlinks
- Website WatchGuard
- LinkedIn profiel Marco Weeber
- WatchGuard Blog
- WatchGuard Podcasts


"De gedachte achter WatchGuard's Unified Threat Management is de mogelijkheid bestaande hardware uit te breiden, simpelweg, door softwarefuncties toe te voegen", zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux, WatchGuard. "Met Fireware XTM krijgen gebruikers van de hele familie UTM-appliances de beschikking over meer controle en betere beveiliging van gebruikers, netwerken en databronnen."

Sterke uitbreiding Firebox X Core 550e en 750
Twee productlijnen die rechtstreeks profiteren van Fireware XTM zijn Firebox X Core 550e en 750e. Deze UTM-appliances tonen significante verbeteringen op het gebied van packet filtering en IPSEC VPN na installatie van de nieuwe besturingssoftware. Bij de Firebox Xcore 550e is de packet filtering 33 procent sneller en heeft deze een boost van 470 procent aan VPN prestaties. De Firebox X Core750e verbetert packet filtering eveneens met 33 procent en toont een verbetering van 400 procent op het gebied van van IPSEC VPN. Dit biedt gebruikers van de Firebox X serie een snellere terugverdientijd op hun bestaande investering, naast continue beveiliging van systemen en netwerken tegen een groeiend aantal bedreigingen.