Ogone vernieuwt veiligheidscertificering online betalingen

woensdag 13 mei 2009

Voor het zesde opeenvolgende jaar behaalt Ogone de PCI DSS-certificering

Mijdrecht, 13 mei 2009 - Ogone, één van de grootste Europese leveranciers van betalingsdiensten, heeft aangekondigd dat ze voor 2009 het traject voor de PCI DSS (Payment Card Industry - Data Security Standard)-certificering niveau 1 wederom succesvol heeft doorlopen. Dit keurmerk is ontwikkeld door 's werelds grootste aanbieders van betaalkaarten (Visa, American Express, MasterCard, JCB en Discover Financial Services).

In 2004 was Ogone een van de eerste Europese aanbieders van betalingsdiensten met de PCI DSS-certificering. Sindsdien is Ogone erin geslaagd elk jaar zijn PCI DSS-accreditatie te vernieuwen door constant te investeren in de veiligheid van zijn systemen en het netwerk en de processen te verbeteren.

Hotlinks
Uitleg PCI DSS-standaard (Engels)
Website Ogone


Een hoge veiligheidsnorm
De PCI DSS-certificering niveau 1 is een van de hoogste veiligheidsnormen met betrekking tot de veiligheid van transacties en bescherming van privacygevoelige gegevens op betaalkaarten. De certificering garandeert een reeks technische criteria op het gebied van gegevensbeveiliging zoals een beschermde netwerkarchitectuur, het beheer van wachtwoorden, de versleuteling van privacygevoelige gegevens en een Intrusion Detection System. Daarnaast zijn de werkmethodieken en het bedrijfsmanagement, het beheer van werknemers en de beveiliging van toegang tot gebouwen elementen die worden nagelopen in het certificeringstraject.

Het uitbesteden van transacties en het opslaan van bankgegevens
Ogone streeft ernaar de eisen van de belangrijkste internationale exploitanten op het gebied van de beveiliging van elektronische betalingen toe te passen op zowel de voorgeschreven betalingsmethoden als die daar buiten vallen. Op die manier profiteren alle betalingsmethoden binnen het Ogone-platform van de strengst mogelijke beveiligingseisen. Hierdoor positioneert het bedrijf zich als een betrouwbare dienstverlener met betrekking tot het beveiligen en verzekeren van de traceerbaarheid van transacties en het uitbesteden van het beheer en de opslag van bankgegevens.