Axis introduceert outdoor-ready PTZ dome camera voor extreme weersomstandigheden

woensdag 13 mei 2009

Netwerkcamera functioneert tussen -40 en +50 graden Celcius

Rotterdam, 13 mei 2009
- Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, introduceert een outdoor-ready pan/tilt/zoom dome camera. De AXIS Q6032-E netwerkcamera is geschikt voor extreme weersomstandigheden en dankzij zijn uitgebreide functionaliteit geschikt voor veeleisende surveillance-toepassingen in havens, vliegvelden en binnensteden.

Met de AXIS Q6032-E wordt Arctic Temperature Control voor het eerst geïntroduceerd. Deze functionaliteit van Axis zorgt er niet alleen voor dat de camera nog functioneert bij -40 graden Celsius, maar ook dat deze na stroomstoringen kan opstarten bij deze temperatuur. De netwerkcamera functioneert bij temperaturen tussen de -40 graden en 50 graden Celsius en heeft een behuizing met een IP66-beschermingsgraad tegen stof en water. Het is dus niet nodig een aparte buitenbehuizing aan te schaffen.

Hotlinks
Link naar hoge resolutieafbeelding van AXIS Q6032-E
Link naar Engelstalige feature lijst
Link naar Axis whitepapers over netwerkcamera’s
Link naar Axis RSS-feeds



De AXIS Q6032-E wordt gevoed met High Power over Ethernet, waarmee de installatie wordt vereenvoudigd aangezien er slechts één kabel nodig is voor de stroomvoorziening, het rechtstreeks bekijken van camerabeelden en de bediening van de pan/tilt/zoom-functionaliteit. Daarnaast beschikt de netwerkcamera over automatische dag- en nachtfunctionaliteit, 128x wide dynamic range, progressieve scantechnologie en een krachtige 35x optische zoom met autofocus. Kentekenplaten kunnen daarmee op een afstand van 160 meter nog gelezen worden. Met behulp van de auto-tracking functionaliteit kunnen bewegende objecten automatisch worden opgespoord en gevolgd.


De AXIS Q6032-E netwerkcamera beschikt over H.264 videocompressie voor efficiënter bandbreedtegebruik, reduceert de opslagcapaciteit en heeft tevens een ingebouwd SD/SDHC-geheugenslot, voor het lokaal opslaan van camerabeelden. De camera wordt ondersteund door AXIS Camera Station videomanagement-software en door videomanagement-software van partners in het Application Development Partner-programma. De camera is verkrijgbaar vanaf juni 2009.