Oracle koopt Virtual Iron

donderdag 14 mei 2009

De Meern, 13 mei 2009 - Oracle neemt Virtual Iron Software, Inc over, een leverancier van managementsoftware voor servervirtualisatie. De software voorziet in een veelzijdiger beheer van resources en capaciteit in gevirtualiseerde datacenters.

De samenvoeging van Virtual Iron's technologie en Oracle VM's servervirtualisatie-product resulteert in een vollediger aanbod voor een uitgebreid, dynamisch resource management. Gebruikers profiteren hierdoor van een efficiënter gebruik van de capaciteit, gestroomlijnde configuratie van virtuele servers en beter zicht op bedrijfssoftware.

Hotlinks
-
Origineel Engelstalig persbericht
- Over Oracle en Virtual Iron
- General Presentation (pdf)
- FAQ

"Er is veel vraag naar virtualisatie om de bedrijfskosten te verlagen en groene IT-strategieën vorm te geven zonder in te leveren op kwaliteit", aldus Wim Coekaerts, Oracle Vice President van Linux en Virtualization Engineering. “Dankzij Virtual Iron kunnen Oracle-klanten hun servercapaciteit flexibel beheren en het energieverbruik optimaliseren. De overname past binnen Oracle’s strategie om uitgebreide bedrijfsbeheersoftware te leveren en maakt een efficiënter beheer van applicatie-servicelevels mogelijk.”

Financiële details over de overname worden niet vrijgegeven. Totdat de overeenkomst rond is, blijven beide bedrijven zelfstandig opereren.