e-office voor derde keer Great Place to Work

vrijdag 17 april 2009

Houten, 17 april 2009 - e-office, the human software organisation en specialist in het optimaliseren van de digitale werkomgeving van professionals, is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Great Place to Work. Dit maakte het GPTW Institute Nederland gisteren bekend. Met een overall score van een 8,9 behoort e-office wederom tot de tien MKB-bedrijven die zich Great Place to Work mogen noemen. Tevens ontving het bedrijf een speciale award voor de onderlinge samenwerking tussen het management en de medewerkers (Involvement of Employees).

Download hier afbeeldingen in hoge resolutie

Een Great Place To Work wordt gedefinieerd als een organisatie waarin medewerkers ‘vertrouwen hebben in de mensen voor wie ze werken, trots zijn op wat ze doen en plezier hebben met de collega’s met wie ze samenwerken. Uitkomsten van het onderzoek onder de medewerkers van de deelnemende bedrijven bepaalt hun classificatie.

De speciale award voor de onderlinge samenwerking tussen management en medewerkers is dit jaar nieuw. e-office heeft het hoogst gescoord in deze categorie. In het juryrapport van GPTW Institute Nederland staat dat e-office een platte organisatie is zonder managementlagen, functies en functieprofielen. e-office werkt wél met rollen die per project kunnen wisselen, afhankelijk van de eigen ambitie en drijfveren. Ideeën worden niet zomaar geïmplementeerd: die van het management worden eerst voorgelegd aan de medewerkers en die van de medewerkers aan het management. Jos Plompen van GPTW Institute Nederland, haalde tijdens de uitreiking van de award een voorbeeld aan uit het onderzoek: "Bij e-office mag je ieder wild idee inleveren bij het management. De meeste van die ideeën mogen worden uitgevoerd. Dat bevordert de betrokkenheid van de medewerkers."

Trust Index
Het GPTW Institute werkt met een Trust Index die is onderverdeeld in vijf dimensies, te weten Credibility, Respect, Fairness, Pride en Camaraderie. In het perceptieonderzoek onder de medewerkers kreeg e-office dit jaar een Trust Index score van 89% procent. Met een score van meer dan 90% waarderen de medewerkers van e-office dit jaar de dimensies Fairness en Camaraderie het beste. De dimensies zijn opgedeeld in thema's. e-office scoort vooral hoog op de thema's Rechtvaardigheid (98%), Gastvrijheid (97%), Supervisie (97%), Omgang (98%), Lidmaatschap (96%) en Beroep (97%)

Een van de medewerkers van e-office merkte in het onderzoek het volgende op: "De mate van vertrouwen in de werknemers en de gegeven vrijheid is geweldig. Je bent verantwoordelijk voor je eigen taken en daar zijn 1-op-1 gesprekken voor, maar hoe en op welke tijden je die bereikt, is aan jou. Dit illustreert een goede work-life balance en motiveert mij als werknemer absoluut om extra stappen te zetten. Het gegeven vertrouwen stimuleert mijn verantwoordelijkheidsgevoel enorm.”

De manier waarop e-office als bedrijf is ingericht, wordt beschreven in het boek De Kracht van Mensen van Roland Hameeteman, oprichter van e-office. Hij gebruikte zijn ervaringen bij e-office om het organiseren in de 21ste eeuw te beschrijven.