Actemium bezorgt Mallinckrodt Baker binnen twee maanden flinke besparing

dinsdag 14 april 2009

Automatiseren productieproces vergoot inzicht in supply chain

Dieren, 14 april 2009 -
Mallinckrodt Baker, wereldwijd producent van chemische stoffen voor het laboratorium, biofarmaceutische, micro-elektronische en industriële markten, heeft zijn productie geautomatiseerd met de supply chain-oplossing van Actemium. Mede dankzij de invoer van barcodescanning heeft de fabrikant al in twee maanden tijd een flinke besparing gerealiseerd.

Mallinckrodt Baker zocht een automatiseringsoplossing voor de productielijn in Deventer om een professionaliseringsslag te maken. Door meer inzicht te krijgen in de verwerking van zo'n 4500 eindproducten wilde de producent een aanzienlijke tijdwinst behalen. Het productieproces bestond tot voor kort uit diverse handmatige handelingen, zoals het handmatig controleren van de juiste grondstoffen. Door dit soort processen te automatiseren en tracking en tracing toe te passen vergroot Mallinckrodt Baker de nauwkeurigheid en reduceren ze het aantal fouten.

"We hadden al geruime tijd goede ervaring met de logistieke oplossing van Actemium voor de ontvangst en aanlevering van goederen. Toen de noodzaak voor automatisering van het productieproces ontstond, was de keuze voor Actemium snel gemaakt", zegt Ard Tiberius, Production Manager bij Mallinckrodt Baker EMEA. "Tijdens de implementatie is gebleken dat er regelmatig sprake was van het omzeilen van standaard procedures. Hierdoor waren wijzigingen op het initiële plan van aanpak noodzakelijk. Actemium is hier heel flexibel mee om gesprongen, waardoor de samenwerking prima is verlopen."

Het resultaat is een robuust systeem met eenheid in alle processen. Daar heeft, naast de afdelingen productie en logistiek, ook finance profijt van. Dankzij de automatisering van de urenregistratie heeft Mallinckrodt Baker binnen twee maanden één FTE kunnen besparen en is de nauwkeurigheid hiervan verhoogd. Hierdoor kunnen inefficiënties in het proces beter onderzocht worden en kunnen kostprijzen nauwkeuriger bepaald worden. De verwachting is dat na enkele maanden het voorraadbeheer is verbeterd, waardoor nog meer kosten worden gereduceerd.

"Mallinckrodt Baker werkt met chemicaliën en gevaarlijke stoffen die specifieke eisen stellen aan de applicatie en de hardware, die Actemium heeft geïmplementeerd voor de logistieke en productie processen", vertelt Haralt Tromp, projectmanager bij Actemium. "Omdat dit afwijkt van de standaard oplossingen, was het voor ons een uitdaging om dit zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Nu de oplossing twee maanden in de lucht is, kunnen we zeggen dat we er goed in zijn geslaagd."

Afbeelding op hoge resolutie