APC en Bull meten gezamenlijk energie-efficiëntie in datacenter

woensdag 15 april 2009

Energy Assessment services vergroten efficiëntie en verzekeren beschikbaarheid

Vianen/Diemen, 8 april 2009
- APC by Schneider Electric en Bull introduceren assessment-diensten voor het meten van de energie-efficiënte in datacenters. Hiermee wordt een datacenter gecontroleerd op onder andere totale energielevering, de consumptie van de aanwezige IT, de Power Usage Effectiveness (PUE), stroomvoorzieningen, koelingsmaatregelen en server- en storage-virtualisatie. De resultaten worden gebundeld tot een advies dat leidt tot een efficiënter energiegebruik.

De diensten zijn leverancieronafhankelijk, waardoor alle aanwezige apparatuur in het datacenter wordt meegenomen in de metingen, ongeacht wie die apparatuur heeft gemaakt. Hierdoor zijn accurate audits uit te voeren met een gedetailleerd advies als resultaat. Veel voorkomende verbeterpunten zijn de luchtstroom, de scheiding van warme en koude lucht, server- en storage-optimalisatie. Veroudering van IT- en UPS-systemen en inefficiënte inrichting van racks zijn andere veel geziene struikelpunten.

"De assessment-diensten bewaken de investeringen die een bedrijf heeft gedaan voor de bouw en inrichting van een datacenter. Door efficiënter om te gaan met de huidige infrastructuur, wordt de return on investment vergroot. Bovendien gaat de beschikbaarheid omhoog", aldus John DiPippo, senior vice president datacenter solutions, services en software van APC.

"Energieverbruik is één van de belangrijkste thema's binnen datacenters. Daarom wordt steeds zorgvuldiger gekeken naar de IT-systemen die men inzet. Met de IT Energy Audit van APC en Bull kunnen organisaties hun energiekosten verminderen, zonder in te leveren op de quality of service en SLA", zegt Dick Fens, algemeen directeur van Bull.