Axis introduceert serie fixed dome netwerkcamera's in HDTV-kwaliteit

donderdag 16 april 2009

Europese primeur op Nederlandse Safety & Security Amsterdam 2009

Rotterdam, 16 april 2009 - Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert de P33-serie netwerkcamera's. Dit is een reeks van koepelvormige camera's voor binnen- en buitengebruik met mogelijkheden voor focus en zoom op afstand. De kwalitatief hoge videoprestaties, waaronder HDTV-beeldkwaliteit en meerdere H.264 streams, maken de camera's geschikt voor veeleisende videotoepassingen. De Europese primeur van deze netwerkcamera vindt plaats op de Safety en Security beurs, die wordt gehouden van 21 tot en met 23 april in de RAI in Amsterdam.

Hotlinks

Afbeelding van de AXIS P33-serie in hoge resolutie
Video over de AXIS P33-serie
Link naar Axis RSS-feeds

De AXIS P33-serie biedt verschillende modellen, voor standaard binnengebruik tot vandalismebestendige buitencamera’s die geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden. Alle modellen uit de serie ondersteunen Power over Ethernet (IEEE 802.3af), waardoor extra bekabeling voor stroomvoorziening overbodig is. Gebruikers kunnen zodoende sterk besparen op hun installatiekosten.

De modellen uit de AXIS P33-serie maken gebruik van progressieve scantechnologie, wat tot uiting komt in de videokwaliteit van 30 frames per seconde in volledige resolutie
De AXIS P3343 levert een SVGA-resolutie, terwijl de AXIS P3344 goed is voor 1MP of HDTV 720p en voldoet daarmee aan de SMPTE-standaard voor resolutie, kleurechtheid en frame-rate. De camera’s bieden wide dynamic range en dag/nacht-functionaliteit voor heldere beelden, zowel bij daglicht als in donkere omstandigheden.

Alle camera's bieden meerdere individueel configureerbare H.264 videostreams, voor efficiƫnt bandbreedtegebruik, en Motion JPEG-compressie. Andere eigenschappen zijn tweeweg-audio en video-intelligentie, waaronder bewegings- en vandalismedetectie. Ook zijn de netwerkcamera's voorzien van een SD/SDHC-geheugenkaart voor lokale opslag van videobeelden.


"De AXIS P33-serie netwerkcamera's is speciaal ontworpen voor efficiƫnte installatie, zowel binnen als buiten", zegt Edwin Beerentemfel, sales manager voor Nederland. "De nieuwe serie modellen is een welkome aanvulling op ons productportfolio en is ideaal voor discrete videobewaking in openbare ruimtes zoals onderwijsinstellingen, winkels, en stations."

De AXIS P33-serie wordt ondersteund door software voor videomanagement van partners in het Application Development Partner-programma en ook door AXIS Camera Station. De camera's zijn verkrijgbaar vanaf juni 2009 via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen.