Net4kids introduceert MyNet4kids

vrijdag 13 februari 2009


Kinderhulporganisatie biedt donateurs persoonlijke omgeving op website

Amstelveen, 13 februari 2009 – Internetplatform voor kinderhulpprojecten Net4kids introduceert MyNet4kids, een persoonlijke omgeving voor donateurs op de website. In hun MyNet4kids omgeving vinden donateurs een overzicht van de projecten die zij sponsoren, inclusief rapportages, fotoalbums en video’s.

In Nederland en West-Europa is Net4kids een van de eerste goede doelen die deze vorm van dienstverlening aanbiedt aan donateurs. De organisatie bouwt met MyNet4kids verder aan het uitgangspunt dat hulp persoonlijk, tastbaar en transparant moet zijn. Deze vorm van openheid is gebruikelijk in de Verenigde Staten, waar fondsenwerving een professionele bedrijfstak is.

Persoonlijk platform

Bedrijven die Net4kids sponsoren krijgen met MyNet4kids een platform waarop zij met hun medewerkers en klanten kunnen communiceren over de kinderhulpprojecten die zij steunen. Net4kids zorgt voor een actuele site en het bedrijf hoeft alleen een link op het eigen intranet en de website te plaatsen. Algemene informatie is zichtbaar voor alle bezoekers, rapportages en andere vertrouwelijke informatie alleen voor de donateur middels een login.

Eerder heeft Net4kids zogenaamde microsites aan donateurs aangeboden, een tijdrovende en arbeidsintensieve dienst. Nu wordt met de MyNet4kids omgeving door vergaande automatisering van informatie en projectrapportages een veel betere dienstverlening geleverd, met een kleinere inspanning.

Totstandkoming

Voor het concept en design van MyNet4kids is een team vrijwilligers verantwoordelijk. Voor de bouw tekende Bestebroer Company, leverancier van maatwerk internetdiensten. In 2007 en 2008 heeft deze Amsterdamse webbouwer de complexe website van Net4kids opnieuw ontwikkeld en de backoffice geoptimaliseerd. Teneinde MyNet4kids al begin 2009 te kunnen lanceren, zette Bestebroer Company extra mankracht in. Het bureau werkt voor een lager tarief en doet de hosting kosteloos voor Net4kids.

Rogier Bestebroer, directeur van Bestebroer Company: “Wij hebben er bewust voor gekozen Net4kids te ondersteunen. Het donateursmodel van Net4kids spreekt ons aan. Net4kids heeft transparantie hoog in het vaandel staan: wat ze zeggen, doen ze en maken ze waar en daar staan wij ook voor.”