SURFnet kiest voor PR-bureau Whizpr

woensdag 5 november 2008

ICT-innovator wil bekendheid dienstenpakket vergroten

 

Hotlink:

Website SURFnet

 

Utrecht, 5 november 2008 – SURFnet, ICT-innovator van en voor universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, wil de bekendheid vergroten van zijn dienstenpakket en schakelt daar PR-bureau Whizpr voor in. Als taakorganisatie ontwikkelt en exploiteert SURFnet  innovatieve diensten die nieuwe werkwijzen en vormen van samenwerking in het hoger onderwijs en onderzoek mogelijk maken. Ongeveer één miljoen gebruikers in de doelgroep maken dagelijks gebruik van deze diensten.

 

SURFnet biedt een reeks technologisch zeer geavanceerde oplossingen en behoort met een track record van meer dan 20 jaar tot de grootste autoriteiten in Nederland op het gebied van internetcommunicatie. SURFnet maakt deel uit van SURF, een samenwerkingsverband waarbinnen universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen werken aan grensverleggende ICT-innovaties. SURFnet richt zich op ontwikkeling en beheer van een netwerkinfrastructuur als basis voor alle samenwerking, authenticiteit en autorisatie om vertrouwde toegang tot dat netwerk te verlenen, en multimediale diensten om allerlei vormen van online samenwerking binnen het hoger onderwijs en onderzoek te bevorderen. Daarbij staat beveiliging vanzelfsprekend hoog in het vaandel.

 

Erwin Bleumink, directeur van SURFnet: “Bijna alle docenten, onderzoekers en studenten in Nederland gebruiken dagelijks een of meerdere diensten van SURFnet. Uit ons jaarlijks gebruikeronderzoek blijkt dat de tevredenheid groot is, maar ook dat een aantal diensten nog onbekend is. Dat laatste willen we veranderen.”