Acronis stelt Jason Donahue aan als CEO

dinsdag 4 november 2008

Hotlinks

- LinkedIn profiel Donahue

- Website Acronis

 

Amsterdam, 4 november 2008 - Acronis, aanbieder van betaalbare, schaalbare software voor opslagbeheer en herstel na een calamiteit, heeft Jason Donahue benoemd tot CEO. Donahue is afkomstig van ClearApp, waar hij president en CEO was tot de recente overname door Oracle.

 

“Jason heeft een indrukwekkend track record bij groeiende softwarebedrijven, zowel besloten als beursgenoteerde ondernemingen. Stuk voor stuk zijn de bedrijven succesvol geworden en hebben investeerders geprofiteerd van zijn vorm van leidinggeven”, aldus Ilya Zubarev, lid van de raad van bestuur van Acronis. “Zijn wereldwijde ervaring en kennis op het gebied van virtualisatie en datacenter-automatisering vormen een goede match met de strategie van Acronis.”

 

Donahue neemt de plaats over van Walter Scott die onlangs werd benoemd tot CEO van GFI. Onder zijn leiding groeide de omzet van Acronis in drie jaar van 20 miljoen dollar naar ongeveer 120 miljoen dollar. Hij blijft nauw betrokken bij Acronis als adviseur.

 

Eerder was Donahue CEO van Meiosys, een virtualisatiebedrijf dat in 2005 werd overgenomen door IBM. Daarvoor was hij CEO van Ejasent dat in 2004 werd overgenomen door Veritas.

 

“Erg leuk om bij Acronis te beginnen. Ik zie uit om het huidige succes verder uit te bouwen”, zegt Donahue. “Acronis heeft een gedegen assortiment backup- en herstel-software, waar nog veel meer bedrijven van kunnen profiteren dan nu het geval het is.”