E.ON haalt hoge ROI met OutSystems Energy Management System

woensdag 5 november 2008

Agile methode resulteert in flexibiliteit, controle en beter bedrijfsresultaat

 

Maarssen, 5 november 2008 – E-ON Benelux, producent en leverancier van elektriciteit en gas, heeft met behulp van OutSystems Agile Platform en Methodology, IT en business zodanig met elkaar in lijn gebracht dat een jaarlijks meetbare Return on Investment (ROI) van meer dan 1,8 miljoen Euro wordt gerealiseerd.

 

De liberalisatie van de energiemarkt zorgt ervoor dat energiebedrijven als E.ON voortdurend moeten werken met veranderende marktomstandigheden, wet- en regelgeving en concurrentieverhoudingen. Om hieraan het hoofd te bieden zocht E.ON Benelux naar een reeks nieuwe business toepassingen om de kernprocessen te automatiseren. De toepassingen moesten daarbij in zeer korte tijd beschikbaar zijn, makkelijk aan te passen, geïntegreerd met de bestaande toepassingen, binnen een Service Oriented Architecture passen en volledig webgebaseerd zijn.

 

Energy Management System

Gebruikmakend van het OutSystems Agile Platform en Methodology implementeerde E.ON Benelux met succes het OutSystems Energy Management System (EMS). Gebaseerd op een meerlaags SOA-raamwerk bestaat het EMS uit meerdere geheel geïntegreerde webapplicaties die de zakelijke performance van het bedrijf sterk verbeteren. In totaal wordt jaarlijks meer dan 1,8 miljoen Euro bespaard en verdiend door een reductie van de kosten als gevolg van onbalans (productie/verkoop), optimalisatie van het gasportfolio, minder facturatiefouten, mogelijkheid tot intra-day handelen in gas en stroom en beter inzicht in de operatie.

 

Het  OutSystems voordeel

De combinatie van OutSystems Agile Platform en Methodology maakt het mogelijk prioriteiten af te laten hangen van de zakelijke omstandigheden en daarmee “first things first” mogelijk te maken. Zakelijke gebruikers worden in elke projectfase betrokken waardoor het eindresultaat ook echt hun doelstellingen dient. Het EMS draait nu vier jaar non-stop, met een 100% acceptatie. Met het OutSystems Agile Platform worden software-onderdelen bouwblokken voor andere applicaties waardoor de focus verschuift naar assemblage in plaats van implementatie. Componenten worden intern opnieuw gebruikt om extern toe te passen.

 

“De afgelopen vier jaar zijn het OutSystems Agile Platform en Methodology belangrijke instrumenten geweest om onze IT in lijn te houden met onze business en ons in staat te stellen webgebaseerde applicaties aan te passen in een adembenemend tempo”, aldus Erik Roet, ICT & Data Manager E.ON Benelux.

in