Sonim betreedt Nederlandse markt met eerste schok- en waterproof GSM

woensdag 19 november 2008

Sonim XP3 vrijwel onverwoestbaar

Hotlinks

Sonim XP3 in het verkeer

Sonim XP3 stootvast

Sonim XP3 van grote hoogte

Kermit belt met de Sonim XP3

Wageningen, 19 november 2008 - Vanaf vandaag is de Sonim Xtreme Performance 3 (XP3) in Nederland beschikbaar. Met deze robuuste onverwoestbare mobiele telefoon richt Sonim zich met name op gebruikers die werken of sporten in extreme omstandigheden. Ook legt de leverancier zich toe op klanten in de maritieme industrie en het watersportsegment.

De XP3 van Sonim is de enige schok- en valbestendige, waterproof mobiele telefoon ter wereld. De telefoon functioneert zelfs nog als het 30 minuten, tot op een diepte van 1 meter, onder water is geweest. De XP3 draagt daarnaast verschillende keurmerken (IP-57 en Mil-Spec 810F) die aantonen dat het toestel niet alleen bestand is tegen water maar ook tegen zout, mist, vochtigheid, transport, thermische schokken en vuil.

De XP3 wordt geleverd met een 1180 mAh batterij die 5.5 uur spreektijd en meer dan 9 dagen standby-tijd garandeert. De tri-band XP3 werkt met behulp van het GSM- en GPRS-netwerk. Bovendien komt de XP3 met een drie jaar durende garantie.

Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies: “We ontwikkelen telefoons die geen modeaccessoires zijn, maar hulpmiddelen die onder alle omstandigheden moeten werken. Daarmee richten we ons op de consument die onder extreme omstandigheden werkt. De Sonim XP3 werkt bij temperaturen van -20C tot +60C, zonder dat hij kapot gaat.”

Prijs en beschikbaarheid

De XP3 is nu te koop in Nederland. De verkoopprijs is 399,- euro. Kijk voor verkooppunten op http://www.sonimxp3.com/en/where/representatives.