Vier jonge Belgische bedrijven kiezen voor Sun Startup Essentials programma

woensdag 12 november 2008

Taatu, Eyetronics, Siruna (vroegere Mobixx) en Whatever werken samen met Sun aan succesvolle groei

Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA) kondigt de samenwerking aan met vier jonge Belgische ondernemingen die deelnemen aan het Startup Essentials (SSE) en het I4BP Angelship* programma. Taatu, Eyetronics, Siruna en Whatever werken sinds enkele maanden samen met Sun aan de ontwikkeling van een business plan en het uitbouwen van hun bedrijfsproject.

Met beide initiatieven, SSE en het I4BP Angelship programma, biedt Sun jonge, startende ondernemingen de kans om een complete, onderling afgestemde IT-infrastructuur, op basis van Sun hardware, software, storage en diensten tegen aangepaste arieven te implementeren. Daarnaast ondersteunt Sun deze bedrijven ook bij het scherpstellen van hun business plan.

Dirk Callaerts, CEO bij Eyetronics: "Sun Microsystems heeft ons geholpen door het evalueren en 'challengen' van ons businessplan. Sun bracht Eyetronics in contact met partijen die belangrijk kunnen zijn voor de realisatie van dit businessplan en begeleidt ons door de installatie van specifieke werkgroepen die bepaalde aspecten van het plan verder kunnen uitdiepen en concretiseren."

"Sun's 'capacity on demand' dat via het SSE programma  wordt verzekerd, heeft ons geholpen om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan televisie -en filmprojecten die Taatu ontwikkelt met belangrijke nationale en internationale mediagroepen zoals TF1, France Televisions, Endemol, Telfrance, NRJ en TopRadio," zegt Philippe Moitroux, CEO bij Taatu. "Wij maken echt deel uit van een grotere 'solutions family'."
 
Frank Gielen en Bart Clarysse, beide oprichters van Siruna zien de samenwerking met Sun als volgt: "We zien Sun Microsystems als onze sparring partner en coach. We bieden onze mobiele technologie in open source aan bij system integrators, value added resellers en independent software vendors. De hoeveelheid aan expertise bij Sun rond het open source verhaal is voor ons van crucial belang. Bovendien zullen we ons platform ook als een service aanbieden (SaaS) aan ondernemingen met mobiele marketing campagnes. De know-how en expertise van Sun in deze markt is keyonontbeerlijk voor het uittekenen van een schaalbare architectuur."

Antoine Perdaens , COO van Whatever, ziet in de samenwerking met Sun en het gebruik van OpenSolaris en MySQL vooral mogelijkheden om zijn snel groeiende onderneming te ondersteunen. "Sun geeft ons de mogelijkheid om klein te starten. In functie van onze groei, groeit Sun met ons mee. Daarnaast helpen ze ons bij het ontwikkelen van onze hardware appliances en geven ze uitstekende technologische en strategische support bij onze SaaS-oplossing."

Internationaal zijn bedrijven zoals Last.fm, Joyent, Infosolve en vele andere uitgegroeid tot succesvolle ondernemingen.

Voorwaarden 
Om deel te kunnen nemen aan het I4BP Angelship programma en het Sun Startup Essentials programma, moet een bedrijf gevestigd zijn in BeLux, minder dan zes jaar bestaan en minder dan 150 werknemers tellen. Aanmelden kan op www.sun.be/startup, www.sun.lu/startup. Hier vindt u ook meer informatie.