Persbericht: Axis Communications introduceert nieuwe videomanagement software

maandag 3 november 2008

Nieuwe functionaliteit zorgt voor meer efficiëntie en overzicht

 

Rotterdam, 3 november 2008 – Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten introduceert de AXIS Camera Station 3.10. Deze nieuwe versie van de beheersoftware is geschikt voor het monitoren, terugspoelen en gebeurtenisbeheer van maximaal vijftig AXIS netwerkcamera’s. Daarmee voldoet de software aan alle eisen die worden gesteld aan professionele videosurveillance. 

 

Deze nieuwste versie van de software is uitgerust met nieuwe functionaliteit. De meest in het oog springende optie is de ondersteuning voor ‘Site Maps’. Daarmee krijgen gebruikers zowel een overzicht van de complete gemonitorde omgeving als snelle toegang tot elke gewenste camera binnen de installatie. Andere nieuwe mogelijkheden van de AXIS Camera Station 3.10 zijn ‘bookmarked recordings’, voor snelle toegang tot eerder opgenomen beelden, ‘digital signatures’, die de authenticiteit van geëxporteerde camerabeelden garandeert en ‘acknowledgement of alarms’ en ‘alarm procedures’ voor efficiënt alarmmanagement.

 

Door de mogelijkheid om maximaal vijftig AXIS netwerkcamera’s te ondersteunen is de software geschikt voor middelgrote tot grote installaties, bijvoorbeeld in winkels, hotels, scholen en andere openbare gebouwen. Doordat de Camera Station ook het nieuwste wereldwijde videocompressieformaat H.264 ondersteunt, kunnen gebruikers effectief omgaan met hun bandbreedte en opslagcapaciteit. De keuze voor opslag in verschillende bestandsformaten, zoals H.264, Motion JPEG en MPEG-4, zorgt voor veel flexibiliteit.

 

“De AXIS Camera Station 3.10 sluit precies aan bij de vraag uit de markt naar een gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve en intuïtieve videosurveillance-oplossing”, zegt Magnus Ekerot, Regional Manager Axis Communications voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Centraal Oost Europa. “Dankzij de gebruiksvriendelijke interface in de meest gesproken talen en nieuwe functionaliteit bieden wij een veelzijdige en flexibele beveiligingsapplicatie.”

 

AXIS Camera Station is een videomanagement software met ruim 20.000 installaties wereldwijd. De software is speciaal ontwikkeld voor AXIS netwerkvideoproducten. Deze derde generatie software maakt het mogelijk om via muis of joystick pan/tilt/zoom- of domecamera’s te bedienen. Zowel in livebeeld als bij terugkijken van eerder opgenomen beelden. AXIS Camera Station levert beveiliging via toegangsniveaus en een ongelimiteerde database. AXIS Camera Station biedt een open architectuur inclusief een API voor eenvoudige installatie met andere systemen, waaronder Point-of-sale systemen en toegangscontrolesystemen.

 

AXIS Camera Station 3.10 is verkrijgbaar via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen.