Groningen heeft beste station van Nederland

vrijdag 31 oktober 2008

Amsterdam, 31 oktober 2008 – Groningen heeft het beste station van Nederland. Dat komt volgens reizigers met name door de sfeer op het station. Dit blijkt uit een onderzoek van DAG waarbij reizigers hun mening konden geven over de vijftien grootste Nederlandse stations.

 

Groningen

Groningen haalde het hoogste gemiddelde rapportcijfer: een 8,1. Reizigers zijn bijna unaniem positief over dit station. Ze roemen vooral het historische karakter van station Groningen dat tussen 1997 en 1999 in oude stijl werd hersteld. Vooral de centrale hal wordt gezien als een ware attractie.

 

Een anonieme reactie van een reiziger over station Groningen: “Station Groningen is overzichtelijk, gemoedelijk, en zeer sfeervol door het prachtige Jugendstil-hoofdgebouw. Het is een station dat aan alle kanten uitstraalt: welkom thuis. Na een lange reis door eindeloze weilanden is dit station echt de poort tot het stadseiland Groningen in de leegte van Noord-Nederland.”

 

Andere stations

De waardering voor alle aan het onderzoek deelnemende stations blijkt hoog. Ze kregen een gemiddeld cijfer van 7,2 van het publiek, een ruime voldoende dus. Na Groningen eindigde station Schiphol nipt op de tweede plaats met een 8.0. De derde plek wordt gedeeld door Eindhoven en Utrecht Centraal (allebei een 7,8). Op vier staat Haarlem (7,7), terwijl de vijfde plek wordt ingenomen door Amersfoort. De enige echte dissonant in het lijstje is hekkensluiter Arnhem. Met een 4,2 als gemiddelde beoordeling kreeg Arnhem als enige een onvoldoende. Voornaamste oorzaak hiervoor is de al jaren durende verbouwing van het station.

 

Over het onderzoek

Bezoekers van DAG.nl konden hun mening geven over de vijftien grootste Nederlandse stations op basis van reizigersaantallen. Via de website, de mobiele site en door middel van sms’jes namen ruim 2000 mensen deel aan het onderzoek.

 

Over DAG.nl

DAG.nl is -naast de mobiele site en narrow casting - het belangrijkste kanaal van DAG,  sinds aandeelhouders PCM Uitgevers en KPN eind september besloten met de papieren krant te stoppen. Opvallend genoeg heeft de populariteit van de website de afgelopen maand niet geleden onder deze stap. Integendeel: DAG.nl haalt in oktober het recordaantal van 850.000 unieke bezoekers; 100.000 meer dan een maand eerder.

 

Het volledige artikel is te raadplegen via http://www.dag.nl/10108699/NIEUWS/Artikelpagina-Nieuws/Groningen-heeft-beste-station-van-Nederland.htm