DutchCowgirls.nl verslaat de Amerikaanse verkiezingen live vanuit de US

vrijdag 31 oktober 2008

Amsterdam, 31 oktober 2008 - Dutchcowgirls.nl, Nederlands eerste media-, gadgets- en trendsblog door vrouwelijke online media professionals, doet de komende dagen live verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vanuit onder meer New York, Washington en Amsterdam. De rol van nieuwe media staat centraal in de berichtgeving. Op dinsdag 4 november wordt bovendien live geblogd vanaf het internationale Future of Web Design congres dat op dat moment in New York plaatsvindt.

 

Op de site wordt de afgelopen weken al uitvoerig stil gestaan bij de verkiezingen. Hoofdredacteur Marjolijn Kamphuis: "De verkiezingen in Amerika zijn een mediacircus dat zijn weerga niet kent, en elke vier jaar wordt de rol die online media daarin spelen groter. Dit jaar was het bijvoorbeeld voor het publiek mogelijk om via een twitterfeed op regionale TV-zenders live mee te discussiƫren tijdens de debatten. En Obama trok natuurlijk veel aandacht door de rol die YouTube in zijn campagne speelde en het feit dat hij besloot te adverteren in games."

 

Future of Web Design

DutchCowgirls.nl is mediapartner van het Future of Web Design congres dat op 4 november in New York wordt georganiseerd en zal daarom live verslag doen van dit event over de laatste webdesign trends. Omdat op dat moment ook de verkiezingen plaatsvinden besloot de hoofdredactie ook daar live aandacht aan te besteden vanuit de Big Apple. Kamphuis: "Mijn vermoeden is dat er in het sterk democratische New York de hele dag een geladen sfeer zal hangen, die zal ontaarden in een spontaan volksfeest mocht Obama winnen. Dat beeld gaan we proberen te vangen."

 

Marjolijn Kamphuis doet verslag vanuit New York en Chantal Schepers, DutchCowgirl blogger en pr adviseur bij Whizpr deelt haar ervaringen vanuit Washington. Daarnaast plaatst de voltallige redactie de komende dagen in Nederland extra berichten over de laatste mediaontwikkelingen aangaande de verkiezingen. DutchCowgirl blogger en freelance journaliste Anneloes van Gaalen zal de verkiezingsfeesten vanuit Amsterdam in onder meer de Melkweg gaan verslaan, en via een mobiele fotofeed kan iedereen die een verkiezingsfeest bezoekt live bijdragen aan de verslaglegging. Wie daaraan mee wil doen kan meer informatie vinden op de site, die vanaf vandaag ook in Amerikaanse kleuren gehuld is.