TypeTopia nu ook beschikbaar voor Vlaams België

vrijdag 31 oktober 2008

Online typecursus voor kinderen breidt uit naar AZERTY-toetsenbord

 

Hotlinks

Internationale website Typeplanet

Nederlandse website Typetopia

 

Zeist, 31 oktober 2008 - De online typecursus TypeTopia, waarmee kinderen op speelse wijze blind leren typen, is nu ook beschikbaar in Vlaams België. De software is door producent Computype aangepast aan de Frans/Belgische AZERTY-indeling van het toetsenbord. Deze toetsenbordindeling wijkt af van de QWERTY-indeling die in Nederland wordt gebruikt. De zuiderburen die al waren begonnen met de gratis proeflessen van TypeTopia.com hebben bericht ontvangen dat zij met de AZERTY klavieren – Vlaams voor toetsenbord – kunnen werken op de nieuwe website TypePlanet.com. Vooralsnog is op deze site alleen de Vlaamse cursus beschikbaar, binnenkort zijn ook een Duitstalige en Engelstalige cursus op de site te volgen.

 

Typecursus

TypeTopia is een interactieve lesmethode die kinderen de mogelijkheid biedt hun typevaardigheid te trainen waar en wanneer ze willen, als ze de beschikking hebben over een computer met internetaansluiting. Animaties leggen de kinderen uit wat ze moeten doen, inclusief zithouding en de stand van het beeldscherm, waarmee klachten als bijvoorbeeld RSI worden voorkomen. Vervolgens leert het kind letter voor letter het toetsenbord kennen. Het game-element maakt het voor de kinderen leuk en uitdagend.

 

“Wij zien dat de cursus aanslaat bij zowel kinderen, als hun ouders en dat is goed nieuws”, aldus Romer van Bavel, directeur Computype. “Onze samenleving is zo digitaal, dat blindtypen een bijna essentieel onderdeel is geworden voor de ontwikkeling van kinderen. Wij hebben gedacht: laten we dat leuk maken, aansluitend bij de belevingswereld van kinderen die van nature leergierig en enthousiast zijn. En zo laagdrempelig, dat alle kinderen er ook de beschikking over hebben. Blijkbaar hebben we de goede insteek gekozen, want er melden zich elke dag enorm veel nieuwe cursisten aan. Tot in Australië aan toe.”