Nederlandse serious game wint European Innovative Games Award

maandag 10 november 2008

Sharkworld van Ranj Serious Games biedt projectmanagers effectieve training

 

Hotlinks

Website Sharkworld

European Innovative Games Awards 2008

 

Rotterdam/Darmstadt, 10 november 2008 - De Nederlandse trainingsgame Sharkworld, op initiatief van het OTIB ontwikkeld en geproduceerd door het Rotterdamse Ranj Serious Games, is de grote winnaar geworden van de European Innovative Games Awards 2008. Deze prestigieuze prijs is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken van de Duitse deelstaat Hessen in samenwerking met de Europese Commissie.

 

Uit de in totaal 77 inzendingen kwamen 11 genomineerden naar voren. Ranj won niet alleen de eigen categorie - Software innovation and Media Use - maar was ook de overall winnaar van het evenement. Van het totale prijzengeld van 35.000 euro mocht Ranj er 20.000 mee naar huis nemen.

 

Sharkworld is ontwikkeld in opdracht van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. De game traint projectmanagers vanuit een virtuele omgeving spelenderwijs in alle facetten van het managen van technische projecten. De game is online te spelen, en kent een totale netto speeltijd van vijf dagen. Er is ook buiten de installatiewereld al veel belangstelling getoond voor het spel, vanuit consultancybedrijven en vanuit de HR-afdelingen van grote organisaties.

 

Marcus Vlaar, Creatief Directeur van Ranj: “We zijn enorm trots dat we deze belangrijke Europese prijs in de wacht gesleept hebben, temeer omdat we voor deze prijs moesten concurreren met spellen als Wii Fit (Nintendo) en Pro Evolution Soccer 2008 (Konami). Het is niet alleen een erkenning voor ons, het is ook een bewijs dat serious gaming ook serious business is. Een serious game doet op geen enkele manier onder voor een commercieel entertainment game. Het voegt daar zelfs nog extra dimensies aan toe. Dat we hier winnen heeft zeker ook te maken met het feit dat Nederland wereldwijd op het gebied van serious gaming voorop loopt.”

 

Het is de eerste keer dat de European Innovative Games Awards zijn uitgereikt. Deelname stond open voor alle uit de EU afkomstige game-ontwikkelaars, game-publishers, uitgevers, freelancers en jonge talenten die games ontwikkelen, uitgeven of verkopen. Toegelaten tot de wedstrijd zijn alle games, die op gangbare en actuele pc's gespeeld kunnen worden, browsergames, games voor stationaire consoles evenals mobiele consoles, handhelds en PDA's.

 

De games zijn beoordeeld op innovativiteit, aan de hand van de categorieën technologie, inhoud en gebruiksvriendelijkheid.

 

Tegelijkertijd met deze Europese award won Ranj voor hetzelfde spel ook een Dutch Game Award, uitgereikt tijdens het business event ‘Game in the City. Sharkworld werd hier winnaar in de categorie Best Serious Game.