Loek van den Boog 'Filantroop van het jaar'

maandag 10 november 2008

Donateurs zeer tevreden over prestaties Net4Kids

 

Amstelveen, 10 november 2008 – Loek van den Boog, initiatiefnemer en oprichter van kinderhulporganisatie Net4kids, is uitgeroepen tot filantroop van het jaar door  FM, tijdschrift over filantropie en bestuur. De hoofd- en vakjury hebben voor de FM50 Awards 2008 winnaars gekozen in vijf categorieĆ«n: Bestuurders, Stakeholders, Ambassadeurs, Filantropen en Mediacampagnes.  De hoofdjury stelt de winnaars vast op basis van de online uitgebrachte nominaties (50 procent weging) en eigen inzicht (50 procent weging). Tevens wijst de hoofdjury zelfstandig een overall-winnaar voor 2008 aan (geen online nominaties).

 

In de categorie “Filantropen” werd oud-Oracle topman Loek van den Boog bekroond voor zijn werk met Net4kids, een volgens de jury vernieuwend online-concept voor gevers die meer keuzevrijheid en transparantie willen. “Loek van de Boog werkt al enige jaren volgens een vernieuwend online concept, dat een grote groep donateurs aanspreekt. Dit zijn met name de gevers die vaak twijfels hebben of hun donatie wel goed wordt besteed. Het kiezen voor concrete projecten en ook laten zien wat dat concreet betekent voor kansarme kinderen, is de kracht van Net4kids”, aldus de jury. Andere genomineerden in deze categorie waren onder meer Johan Cruijff, Dirk Kuyt, Richard Krajicek en Joop van den Ende.

 

Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Aziƫ. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatie donateurs.

 

Afgelopen zomer bleek dat de donateurs van Net4kids het internetplatform voor kinderhulp gemiddeld beoordelen met een 8,5, aldus onderzoek door TNS NIPO. Het enthousiasme is zo groot dat 85 procent van de donateurs Net4kids aanbeveelt bij anderen. Ook doneert 43 procent uitsluitend aan Net4kids.

 

Net4kids heeft als missie minderbedeelde kinderen in de Derde Wereld een toekomst te bieden door duurzame hulp. De organisatie heeft de overtuiging dat door donateurs betrokkenheid te bieden meer hulp mogelijk is. Het business model van Net4kids heeft daartoe vier pijlers: keuzevrijheid voor de donateur, 100 procent garantie dat het gedoneerde geld bij het desbetreffende project komt, gedetailleerde projectrapportages en niet goed geld terug garantie, met als doel een persoonlijke, transparante en effectieve manier van doneren aan te bieden. De organisatie is sinds de oprichting sterk gegroeid en het onderzoek was erop gericht om de relevantie van het Net4kids model te toetsen.