Zebra's nieuwe partnerprogramma zet partners voorop

maandag 8 mei 2006

Hilversum, 8 mei 2006 – Zebra Technologies implementeert een nieuw partnerprogramma in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), getiteld PartnersFirst. PartnersFirst maakt een duidelijker onderscheid tussen distributeurs en resellers door de benoeming van specifieke Authorised Distributors. Het nieuwe model biedt een nog betere basis om partners te ondersteunen op het gebied van verkoop, marketing, training en technische support.

Het programma wordt al succesvol toegepast in de Verenigde Staten en is na een uitgebreide analyse van de markt nu verder ontwikkeld voor toepassing in EMEA. “In EMEA verloopt 100 procent van onze verkopen via partners. We willen dan ook de juiste ondersteuningsstructuur verzorgen”, zegt Mikel van Urk, Sales Manager van Zebra Benelux. ”Door de verschillende kwaliteiten en toewijding van onze partners op waarde te schatten, hebben we een beloningssysteem op kunnen zetten dat elke partner zal stimuleren.“

Het partnerprogramma is flexibel ingericht, waardoor gemakkelijk is in te spelen op veranderde situaties door bijvoorbeeld nieuwe producten of technologieën. PartnersFirst maakt onderscheid tussen drie niveaus van directe resellers: Premier Partners, Advanced Partners en Associate Partners. Daarnaast is er binnen het PartnersFirst programma een specifiek model voor partners die zich richten op bijvoorbeeld RFID of Zebra-toebehoren.

“Door het voor iedereen eerlijk en aantrekkelijk te houden, verwachten we de partners te motiveren om de Zebra-verkopen nog groter te maken”, vervolgt Van Urk.