Altiris introduceert tool voor genereren en beheren van wachtwoorden

maandag 8 mei 2006

Culemborg, 8 mei 2006 - Altiris, Inc. (NASDAQ: ATRS) leverancier van service georiënteerde beheeroplossingen, introduceert Local Security Solution, een tool voor het beheer van wachtwoorden en gebruikersbevoegdheden. Met de introductie richt Altiris zich verder op beveiliging van IT-systemen en gegevens.

Altiris Local Security Solution beschermt waardevolle gegevens en systemen door wachtwoorden te beheren. Daarnaast zorgt de tool voor overzicht van de verschillende bevoegdheden van gebruikers.

Beheerders maken het zichzelf vaak gemakkelijk door eenvoudige wachtwoorden aan gebruikers te geven of één wachtwoord voor meerdere werkstations te gebruiken. Zo is het lokale beheerderswachtwoord vaak op alle werkstations hetzelfde. Wordt dan het wachtwoord van één systeem gekraakt, dan zijn alle systemen met dit wachtwoord toegankelijk. Bovendien worden wachtwoorden, ook al zijn ze complex, niet vaak genoeg veranderd. Local Security Solution lost dit op door systeembeheerders in staat te stellen voor ieder systeem unieke wachtwoorden te genereren op basis van strenge criteria. Zo voldoen alle uitgegeven wachtwoorden aan de vooraf vastgestelde veiligheidseisen. Met de tool is eveneens na te gaan of wachtwoorden die door gebruikers zelf worden veranderd aan de eisen voldoen en of deze verandering van wachtwoorden wel vaak genoeg plaatsvindt.

Steve Morton, VP van Product Management en Marketing bij Altiris, zegt: “Wachtwoorden vormen vaak een zwakke schakel binnen de beveiliging van een systeem. Gebruikers veranderen vaak hun wachtwoord in een te eenvoudig alternatief, waardoor de veiligheidseisen niet worden gehaald. Local Security Solution voorkomt dit en beschermt de organisatiegegevens tegen extern gevaar en tegen de dreiging van kwaadwillende of onbewuste medewerkers.”

Integratie SecurityExpressions en AuditExpress
Naast de introductie van Local Security Solution, heeft Altiris twee andere oplossingen voor beveiliging en beheer van kwetsbaarheden geïntegreerd in de bestaande architectuur.

SecurityExpressions automatiseert alle scans op zwakheden van het systeem. Deze scans zijn onder andere vereist door regelgevingen zoals Sarbanes-Oxley en de Payment Card Industry (PCI)-standaarden. AuditExpress beschermt systemen door het herkennen van kwetsbaarheden en een rangorde op te stellen van diverse hersteltaken. Door de twee oplossingen te integreren in de Altiris-architectuur, wordt de assessment van kwetsbaarheden een vast onderdeel van de Altiris configuratie management database (CMDB).

Beschikbaarheid en prijzen
Altiris Local Security Solution is stand alone beschikbaar voor een adviesprijs van 19 euro per node.

De AuditExpress Integration Component 6.0 is voor AuditExpress-gebruikers gratis verkrijgbaar bij het Altiris Solution Center. AuditExpress is als stand alone-oplossing verkrijgbaar en is een onderdeel van Altiris Total Management Suite, Altiris Client Management Suite, Level 2 en Altiris Server Management Suite Level 2. De SecurityExpressions Policy File Library is toegankelijk via www.altiris.com/products/securityexpressions.aspx.