Strategische samenwerking Dataman International en Webflex

dinsdag 18 april 2006

Utrecht, 18 april 2006Dataman International gaat strategisch samenwerken met Webflex. Dataman’s kennis en ervaring op het gebied van Unix-, Linux- storage-, netwerk- en beveiligingsoplossingen laat zich goed combineren met Webflex’ positie met betrekking tot Portals, Secure Remote Access, Identity Management, Enterprise Application Integration (EAI) en Service Oriented Architectures. Door de samenwerking kunnen Dataman en Webflex volledige oplossingen en consultancy bieden voor zowel Enterprise Middleware als Infrastructuuromgevingen.

Beide bedrijven zullen de gezamenlijke propositie ook vertalen in specifieke oplossingen op het gebied van beveiliging. Hierbij zal Webflex’ expertise op het gebied van toegangsbeveiliging en encryptie worden gecombineerd met Dataman’s oplossingen op het gebied van firewalls, virusscanning, intrusion detection en spyware control.

De samenwerking volgt op de recente acquisitie van Configure IT door Dataman. Op 16 februari 2006 nam Dataman de ICT-verkooporganisatie Configure-IT over van het zittende management en moedermaatschappij WebFlex. Dataman International is grootste Sun Microsystems-reseller van Nederland en heeft met de overname zijn marktpositie versterkt.