SafeBoot for USB-lijn uitgebreid met drie veilige memorysticks

dinsdag 18 april 2006



USB-sticks veiliger en breder inzetbaar

Nieuwegein, 18 april 2006 - SafeBoot, een Nederlandse ontwikkelaar van oplossingen voor mobiele databeveiliging, breidt de SafeBoot for USB-lijn uit met drie nieuwe memorysticks. De SafeBoot for USB Silhouette, Phantom en Rhino vergroten de mogelijkheden voor veilig datatransport, beveiligde dataopslag en toegang tot vertrouwelijke gegevens. De informatie op deze memorysticks is namelijk onbruikbaar voor derden bij verlies of diefstal door krachtige encryptie. De USB-sticks zijn bij uitstek geschikt voor omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan informatiebeveiliging. Met uitgebreide uitrolfaciliteiten en geïntegreerde biometrie speelt SafeBoot verder in op de vraag van klanten naar dit type opslagproduct. Ook is de onlangs geïntroduceerde SafeBoot for USB Standaard uitgebreid met nieuwe features.

SafeBoot for USB Silhouette
Het eerste nieuwe model is SafeBoot for USB Silhouette. Dit is een memorystick, uitgerust met vingerafdruktechnologie. Deze biometrische oplossing zorgt ervoor dat de USB-stick alleen voor de eigenaar toegankelijk is. Naast de vingerafdruktechnologie beschikt dit model ook over wachtwoordverificatie.

SafeBoot for USB Phantom
Deze USB-stick is met name geschikt voor omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan informatiebeveiliging. SafeBoot for USB Phantom werkt zonder drivers en is daarnaast geschikt voor elk besturingssysteem. Hierdoor kunnen gebruikers onafhankelijk van hun werkomgeving veilig en makkelijk gegevens uitlezen. Dit maakt de USB-stick bijvoorbeeld geschikt voor consultants die bij klanten gegevens moeten kunnen uitlezen of overheden waar zware beveiligingspolicies gelden.

Naast de vingerafdruktechnologie beschikt dit model ook over wachtwoordverificatie. Daarnaast beschikt de USB-stick over een volledig autonome encryptieomgeving, zodat de encryptiesleutel nooit de stick verlaat. Bovendien is dit model uitgerust met smartcard-functionaliteiten. Certificaten die in PKI-omgevingen worden gebruikt kunnen zo veilig worden opgeslagen.

SafeBoot for USB Rhino
SafeBoot for USB Rhino is geschikt voor gebruik in data-intensieve omgevingen. Deze SafeBoot for USB is namelijk uitgerust met een harde schijf. Hierdoor is het mogelijk veilig back-ups te maken van grote hoeveelheden informatie. Ook zijn bij deze apparaten geen drivers nodig om de data uit te lezen. SafeBoot for USB Rhino is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 20 GB tot 60 GB.

SafeBoot for USB Standaard
De onlangs uitgebrachte SafeBoot for USB Standaard is uitgebreid met een aantal nieuwe features. Zo kan deze USB-stick nu door meerdere mensen gebruikt worden, zonder dat ze wachtwoorden met elkaar delen. Alleen het deel dat behoort tot een bepaald wachtwoord is beschikbaar en zichtbaar voor de gebruiker. Daarnaast kan een limiet worden gesteld aan het aantal keren dat een gebruiker een wachtwoord kan proberen.

Veilige datarecovery
Als een gebruiker zijn wachtwoord is vergeten, of het bedrijf verlaat, kan de informatie op USB-sticks uit de SafeBoot for USB-lijn veilig worden teruggehaald. SafeBoot maakt hiervoor geen gebruik van een centraal opgeslagen wachtwoord als backdoor, maar van unieke, centraal opgeslagen wachtwoorden die alleen toegankelijk zijn voor systeembeheerders.

Centraal beheer
In combinatie met SafeBoot Management Center for USB, kunnen gebruikersprofielen centraal worden beheerd. Hierdoor kunnen de USB-sticks uit de SafeBoot for USB-lijn snel en eenvoudig, bedrijfsbreed worden ingezet waardoor de total cost of ownership zo laag mogelijk blijft. Gebruikers hebben geen controle over de instellingen van de SafeBoot USB-sticks; alle policies worden beheerd door de SafeBoot Security Administrators binnen het bedrijf.

Volledige controle over USB-poorten
In combinatie met Safeboot Port Control is het lekken van gegevens verleden tijd. Met SafeBoot Port Control kunnen systeembeheerders namelijk vaststellen welke apparaten gebruikers in een organisatie wel of niet kunnen aansluiten op hun computer. Systeembeheerders zijn zo in staat alle USB-apparaten te blokkeren, met uitzondering van de SafeBoot USB-sticks. Omdat het beheer van SafeBoot USB-sticks in handen is van de systeembeheerder, is de beveiliging niet uit te schakelen.

Beschikbaarheid
SafeBoot for USB is vanaf vandaag beschikbaar in 256 MB tot 60 GB. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.