Zebra introduceert multi-protocol RFID-printer

woensdag 19 april 2006

R110PAX4 biedt meer snelheid, betrouwbaarheid en betere afdrukkwaliteit

Hilversum, 19 april 2006 – Zebra Technologies, wereldwijde specialist in barcoding en smart-labelprinting, introduceert een multi-protocol RFID-printer. De R110PAX4 ondersteunt meerdere protocollen, waaronder EPC Gen2, zodat de printer flexibel omgaat met verschillende elementen, zoals frequenties en netspanningen. Hierdoor vereenvoudigt de R110PAX4 de overstap van barcode- naar RFID-toepassingen.

De R110PAX4 is al eerder in de Verenigde Staten geïntroduceerd en nu aangepast voor de Europese markt. De printer komt tegemoet aan de wensen en eisen van de Europese gebruiker en is geschikt voor identificatie op doos- en palletniveau, asset tracking, voorraadbeheer, verschepen van goederen en distributie.

De UHF RFID printer/encoder wordt standaard geleverd met Gen2-software, maar is ook geschikt voor andere protocollen zoals ISO 18000-6 parts A en B en Philips UCODE 1.19. Bovendien zijn dankzij de software-architectuur upgrades voor nieuwe protocollen op afstand te installeren. Hierdoor blijft de investering in de printer voor de toekomst gewaarborgd.

“De R110PAX4 wordt in de Verenigde Staten veel gebruikt door producenten van verpakte consumentengoederen. Hier in Europa willen ook andersoortige bedrijven de mogelijkheden van de printer gebruiken. Nu deze is afgestemd op de Europese markt, is het een ideaal systeem voor bedrijven die RFID willen gebruiken”, aldus Mikel van Urk, Sales Manager bij Zebra Benelux.

De R110PAX4 is in een links- en rechtshandige versie verkrijgbaar en er zijn modellen met een afdrukresolutie van 203 dpi (dots per inch) of 300 dpi. De RFID-calibratiefunctie kiest automatisch de juiste programmapositie voor een optimale plaatsing van de transponder. De interne RFID-counters houden het aantal goede en onbruikbare labels bij.