Aladdin introduceert proactieve antivirustechnologie voor smartphones

dinsdag 18 april 2006

100% bescherming tegen Symbian-virussen

IJsselstein, 18 april 2006 – Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, voegt  nieuwe technologie toe aan zijn eSafe Mobile Content Security Gateway (MCSG). Met de Hostile Operation Flow Analysis (HOFA)-technologie kunnen telecomproviders hun klanten proactief beschermen tegen het groeiende aantal virussen op mobiele telefoons. 

De HOFA-technologie is ontwikkeld op basis van onderzoek van het Aladdin eSafe Content Security Response Team (CSRT). HOFA identificeert en blokkeert proactief kwaadaardige code. In plaats van het aanmaken van handtekeningen, voorspelt HOFA het verdere verloop van het virus en blokkeert daarmee ook direct alle daarvan afgeleide virussen. Hierdoor wordt het virus dus al gedetecteerd voordat het de mobiele telefoon bereikt.

De meeste antivirus-oplossingen voor mobiele telefoons worden geïnstalleerd op het toestel zelf. eSafe MCSG bevindt in de omgeving van de telecom provider tussen het internet en het netwerk van deze mobiele provider en inspecteert MMS- en WAP-verkeer, HTTP-content en e-mail voordat dit het mobiele toestel van klanten bereikt. Uit testen met de HOFA-technologie blijkt dat deze proactief 100 procent van de meest voorkomende Symbian-malware detecteert en blokkeert. Het gaat hierbij om de SymbOS.Cabir, SymbOS.Skulls en SymbOS.Commwar.

“Onze HOFA-technologie biedt telecom providers nog betere bescherming door de proactieve blokkering van mobiele virussen,” vertelt Spencer Hinzen, Major account manager bij Aladdin. “Met HOFA is er geen sprake van een vertraging tussen het ontdekken van een nieuwe virusuitbraak en het uitbrengen van een update. Terwijl de meeste antivirus-oplossingen reactief zijn in het bestrijden van virussen, biedt eSafe met HOFA hoogwaardige en proactieve beveiliging.”