Intentia introduceert industriespecifieke Quickstep-applicaties

dinsdag 18 april 2006

Software brengt duur implementatie met meer dan 50% terug

Amersfoort, 18 april 2006
– Intentia, leverancier van bedrijfssoftware voor industriële, productie- en onderhoudsbedrijven, introduceert QuickStep, industriespecifieke bedrijfssoftware die specifiek is ontworpen om de implementatietijd met meer dan 50% te verkorten. Dit brengt een grote reductie van de total cost of ownership met zich mee. Quickstep Food & Beverage, beschikbaar later dit kwartaal, is de eerste industriespecifieke applicatie. Later dit jaar komen oplossingen beschikbaar voor de sectoren distributie, mode en onderhoudsintensieve bedrijven.

De basis van QuickStep is Intentia Application Suite (IAS) 5.2. QuickStep versnelt de implementatie van IAS door 70 tot 90% van de belangrijkste processen in de genoemde sectoren van tevoren te configureren. Quickstep biedt volledige functionaliteit en is dus geen light-versie. Klanten kunnen additionele features en functionaliteiten toevoegen als onderdeel van een doorlopend verbeterprogramma dat Intentia hanteert. QuickStep gebruikt best practices in iedere industrie, die Intentia in meer dan 20 jaar bij duizenden implementaties heeft opgedaan.

“QuickStep is gericht op snelgroeiende middelgrote bedrijven”, zegt John Gledhill, vice president industry solutions bij Intentia. “Veel van deze bedrijven vinden traditionele ERP-implementaties te tijdrovend en te duur. Ook wil men niet gebonden zijn aan een algemene ERP-oplossing waarbij branchespecifieke functionaliteit en flexibiliteit ontbreken. Quickstep is een hele nieuwe benadering van een ERP-implementatie. Het combineert industriespecifieke functionaliteit met branchekennis en implementatievaardigheden.”

Intentia verwacht dat klanten QuickStep binnen drie tot zes maanden kunnen implementeren. Dit is minder dan de helft van de tijd die een normale ERP-implementatie kost, met alle besparingen op het gebied van externe consultants en interne kosten van dien.
QuickStep sluit aan bij de ontwikkelrichting die Intentia is ingeslagen voor zijn derde generatie Movex bedrijfssoftware (Movex3) voor industriële, productie- en onderhoudsbedrijven. Movex3 kenmerkt zich door eenvoudigere integratie met andere software, beter inspelen op industriespecifieke behoeften, een revolutionair nieuwe user interface die de gebruiker centraal stelt en een lagere total cost of ownership.
Daarnaast profiteren QuickStep-gebruikers van de kracht van IAS 5.2, een volledig op Java gebaseerde bedrijfsapplicatie. Het gebruik van open standaarden geeft klanten veel flexibiliteit en laat de software gemakkelijk integreren met andere systemen van partners in de supply chain.