Mindjet geeft uitgebreide informatie WK-voetbal via mindmap

woensdag 26 april 2006

Gratis overzicht van teams, wedstrijden, stadions en info over speelsteden

Larkspur, Californië, 26 april 2006 - Mindjet, leverancier van software voor het visualiseren, beheren en delen van informatie, biedt via zijn website een visueel overzicht met alle informatie over het WK-voetbal, dat komende zomer in Duitsland plaatsvindt. De informatie is geordend in een zogeheten mindmap en is gratis te downloaden.

“Een mindmap is een ideaal hulpmiddel bij het ordenen en visualiseren van informatie. Met Mindjet’s software MindManager is een dergelijke mindmap niet alleen eenvoudig te maken, maar ook gemakkelijk aan te vullen”, aldus Robert Stoot, Benelux Country Manager van Mindjet. ”Perfect dus om alle uitslagen van de wedstrijden tijdens het WK bij te houden en zo alle informatie bij elkaar te houden.”

Het overzicht bevat naast het wedstrijdschema, links naar websites met informatie over de landenteams, scheidsrechters en algemene info over de organiserende voetbalbond FIFA. Daarnaast biedt de mindmap een overzicht van alle stadions met aanvullende informatie over de steden, zoals bezienswaardigheden, bereikbaarheid, stadsplattegronden en restauranttips.

De mindmap is een dynamisch bestand, wat inhoudt dat de gebruiker zelf informatie kan aanvullen. Zo zijn de uitslagen in te vullen en extra links aan te brengen naar bijvoorbeeld websites of RSS-feeds met specifiek nieuws over het Nederlands elftal.

De WK-mindmap is te bekijken met de gratis te downloaden MindManager Viewer. Om de mindmap te bewerken is de MindManager-software noodzakelijk. Op de website is hiervoor een 21-dagenversie gratis te downloaden.

“We willen met de WK-mindmap aantonen hoe eenvoudig het is om een mindmap te maken en hoe prettig het is om ermee te werken”, zegt Stoot. “Naast het maken van dergelijke overzichten is MindManager tevens geschikt voor onder andere notuleren bij brainstormsessies, artikelen schrijven en het maken van to-do lijsten, overzichtelijke presentaties of zelfs de boodschappenlijst. De koppeling met programma’s als MS Word en Outlook maakt het een softwaretoepassing die dagelijks is te gebruiken.”

De WK-mindmap is gratis te downoaden vanaf www.mindjet.com/worldcup2006. Hier is ook een gratis poster met het speelschema te bestellen.