Net4kids jaarverslag 2005: 107 procent groei en 5084 kinderen geholpen

dinsdag 25 april 2006

Amstelveen, 25 april 2006 - Net4kids, het non-profit internetplatform voor kinderhulpprojecten, heeft het jaarverslag over 2005 gepubliceerd. Uit de resultaten blijkt een groei van 107 procent in projectdonaties. Hiermee zijn 30,9 procent meer kinderen geholpen dan in 2004. In totaal bereikten donaties een bedrag van 300.083 euro, waarmee Net4kids met 12 projecten in 6 landen 5084 kinderen heeft kunnen ondersteunen.

Hoewel de activiteiten van Net4kids zowel kwalitatief als kwantitatief zijn toegenomen, is de organisatie er in geslaagd de operationele kosten voor 2005 te verlagen met 14,2 procent. Dit was mede mogelijk door een verdere uitbreiding van het aantal vrijwilligers tot 42 professionals die tal van functies (grotendeels onbezoldigd) vervullen. Slechts drie medewerkers (1,3 FTE) worden ten dele betaald voor hun diensten. Bij Net4kids worden operationele kosten niet in aftrek gebracht van projectdonaties, maar gedekt door organisatiesponsoren. 29 bedrijven vervullen daarom als organisatiesponsoren financieel en/of in diensten een cruciale rol voor Net4kids. Zij helpen niet alleen de kosten op korte termijn laag te houden, maar leveren op structurele basis ook belangrijke ondersteunende diensten.

Betrokkenheid en transparantie staan centraal in het donatiemodel van Net4kids. Om die reden is goede verslaglegging van het grootste belang voor de stichting. Ook in het businessmodel hebben deze begrippen in 2005 een formelere plaats gekregen. Om de verschillende geldstromen (project donaties, kosten en garantiekapitaal) nog herkenbaarder te scheiden, zijn deze ondergebracht in drie verschillende stichtingen. De ‘100%- propositie’, projectdonaties gaan zonder aftrek van kosten naar het project van keuze, is daarmee ook juridisch verankerd en nog duidelijker voor de consument.

”2005 was voor ons een belangrijk jaar. Ons primaire doel is om met onze specifieke formule meer kinderen een kans te geven op een betere toekomst. Dat kan dankzij onze unieke formule die de donateur nauw betrekt en deze meer keuze en meer informatie geeft. Het almaar groeiend aantal donateurs en supporters bevestigen ons hierin”, aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. “De propositie van Net4kids laat zich goed toespitsen op de specifieke vraag van particulieren, maar ook van bedrijven. Met transparantie en betrokkenheid als kern en onze aanvullende diensten sluiten we goed aan bij de roep om meer maatschappelijke betrokkenheid. De weg ligt open om het succes van 2005 te vertalen naar verdere groei en om een steeds grotere groep minderbedeelde kinderen een kans te geven hun eigen geluk af te dwingen. We zullen die kans niet onbenut laten.”

Aansluitend op het innovatieve en transparante karakter van de organisatie is het jaarverslag op internet gepubliceerd met veel feitelijkheden en foto- en filmrapportages over de gesteunde kinderhulpprojecten. Op www.net4kids.org/jaarverslag2005 is het jaarverslag voor iedereen beschikbaar en is uitgebreide informatie te vinden over de organisatie, activiteiten en werkwijze van Net4kids, de kinderhulpprojecten, donaties en bestedingen en de vooruitzichten voor 2006. Binnenkort verschijnt het jaarverslag ook in het Engels om de resultaten en inzichten met alle betrokkenen, ook de lokale projectpartners, optimaal te delen.