Spotfire start PR in Benelux met Whizpr

dinsdag 25 april 2006

Introductie tijdens Spotfire gebruikersconferentie 16 mei

Zoetermeer, 25 april 2006 – Spotfire, leverancier van oplossingen voor interactieve, visuele data-analyse, heeft een samenwerking gesloten met PR- en adviesbureau Whizpr. Spotfire wil met Whizpr de naamsbekendheid meer in lijn brengen met zijn marktpositie in de Benelux.

Spotfire is in 1996 opgericht in Zweden en heeft zijn Amerikaanse hoofdkantoor in Boston. Meer dan 1.000 organisaties in de wetenschappelijke sector, farmaceutische industrie, energiebranche, financiële wereld en halfgeleiderindustrie zetten de DecisionSite software van Spotfire op wereldwijde basis in voor het analyseren van hun bedrijfsgegevens. Klanten van Spotfire in de Benelux zijn onder meer Janssen Pharmaceutica, Organon, Solvay, Shell, UCB Pharma en Unilever. Academische onderzoekers in Nederland gebruiken Spotfire via de Stichting NBIC (Netherlands Bioinformatics Center).

DecisionSite is een interactieve, visuele omgeving voor Business Analytics-toepassingen met intuïtieve mogelijkheden om de gegevens te interpreteren, te filteren en te bewerken. In een wereld waarin steeds meer data beschikbaar is, maakt Spotfire de informatie zodanig zichtbaar dat verbanden, trends, patronen en verborgen relaties in bedrijfskritische gegevens snel duidelijk worden.

Verschillende databronnen
Met DecisionSite is niet alleen ‘drill-down’ (het op een steeds hoger detailniveau bekijken van data) mogelijk, maar kunnen gebruikers data ook interactief bewerken en de analyse in verschillende visuele vormen bekijken. Daarbij kan informatie van diverse kennisgebieden en uit verschillende databronnen in één analyse worden betrokken. DecisionSite gaat verder dan het genereren van dashboards en rapportages. Zonder langdurige datapreparatie of de configuratie van een nieuw rapport, worden acute vragen snel beantwoord en worden keuzes snel beoordeeld. Bedrijven zijn zo in staat om hun business strategie voortdurend te bewaken.

Spotfire heeft DecisionSite gebruiksvriendelijk ingericht, waardoor ook niet-technische medewerkers met de software kunnen werken om hypotheses te verifiëren en verbanden te ontdekken. Door zogenaamde ‘Workflow Guides’ te gebruiken, kunnen Spotfire-gebruikers hun tijd optimaal inzetten om nieuwe ideeën te ontwikkelen, inzichten te creëren en daarmee resultaten te boeken voor de organisatie.

Gebruikersconferentie
Op 16 mei aanstaande vindt de gebruikersconferentie van Spotfire plaats in het Amsterdamse Hilton hotel aan de Apollolaan 138. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via spotfire(at)whizpr.nl. Voor meer informatie en het programma:
http://www.spotfire.com/events/userconference2006/agenda.cfm.