Persbericht: Bedrijventerrein Hoorn80 beveiligd met Axis netwerkcamera's

woensdag 2 september 2009

Overlast en criminaliteit dalen met 85 procent dankzij camerabewaking    

Rotterdam, 2 september 2009 - Hoorn80, een bedrijventerrein met 127 bedrijven en een grootte van 15 hectare in Hoorn, heeft ervoor gekozen zich te beveiligen met netwerkcamera's van Axis Communications. Daardoor is de criminaliteit, overlast en vandalisme ter plaatse met 85 procent afgenomen. Ook maken de intelligente camera's het mogelijk om beheer en onderhoud van het bedrijvenpark op afstand te monitoren.

Hoorn80 had in de afgelopen jaren in toenemende mate te maken met overvallen, onveilige situaties, samenscholingen, straatraces en illegale afvalstortingen. Om deze problemen op te lossen ging Parkmanagement Hoorn op zoek naar een beveiligingsoplossing om het park 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten te houden.

Hotlinks
Link naar Axis Communications
Link naar Spyke Security
Meer informatie over de AXIS 232D+

Er werd gekozen voor een volledige installatie met 16 Axis netwerkcamera's van het type AXIS 232D+. Dit zijn koepelvormige camera's die zowel een groot overzichtsbeeld van de omgeving kunnen maken als inzoomen op details daarbinnen. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk gezichten en nummerplaten te herkennen. De netwerkcamera's zijn aanvullend uitgerust met software van Agent VI, waardoor video content analyse mogelijk wordt. De camera's beschikken over extra intelligentie om zelf beelden te beoordelen en een seintje te geven wanneer een vooraf geprogrammeerde ongewenste gebeurtenis zich binnen het blikveld voordoet, zoals een straatrace of samenscholing.

René den Dekker, directeur van Spyke Security, de functioneel beheerder van het camerasysteem en meldkamer: "Dankzij de netwerkcamera's van Axis Communications zijn we in staat haarscherp de gebeurtenissen op het bedrijventerrein Hoorn80 vast te leggen. Dankzij de detectie van verschillende strafbare feiten konden de daders in bijna alle gevallen worden opgepakt en kon de schade op hen worden verhaald. Ook daalde overlast en criminaliteit met 85 procent. Door via software aanvullende intelligentie toe te voegen geven de camera's zelf een seintje wanneer ze iets verdachts signaleren. Dit zorgde ervoor dat we sterk konden bezuinigen op surveillancerondes van bewakers."

De beelden worden via managementsoftware Meldweb doorgestuurd naar de meldkamer van Spyke Security. Van daaruit wordt passende actie ondernomen, zoals zelf poolshoogte nemen of de politie inschakelen. Doordat de camera's 24 uur per dag werkzaam zijn worden ze voor meer doelen dan alleen detectie van diefstal en vandalisme ingezet. Juist vanwege hun volledige overzicht over het terrein, signaleren de camera's ook kapotte straatlantaarns en gaten in het wegdek. Hiermee kan het parkmanagement snel actie ondernemen wanneer dat nodig is.