Satmap Active 10 nu ook geschikt voor geocaching

donderdag 16 juli 2009

Friedrichshafen (Duitsland), de Outdoor Fair ,16 juli 2009 - Satmap, leverancier van gebruiksvriendelijke, betaalbare GPS-systemen voor outdoor-activiteiten, heeft de Satmap Active 10 geschikt gemaakt voor geocaching.

 

Door een nieuwe versie (1.212) van de SatSYNC software uit te brengen, die standaard bij een Satmap-GPS geleverd wordt, kunnen gebruikers nu ook .LOC en .GPX files van geocaching.com uploaden op hun Satmap-GPS. De .GPX-bestanden bevatten gedetailleerde informatie, zoals een beschrijving van de geocaching-zoektocht, het terrein, de moeilijkheidsgraad, het type, de lengte en de aanwijzingen.

 

De Active 10 heeft voor geocachers een aantal voordelen. De GPS beschikt over een groot LCD-kleurenscherm van 3.5 inch. Door de grote stevige knoppen op de GPS kan deze ook met handschoenen aan gebruikt worden. Dit maakt de Active 10 ook geschikt voor gebruik in hartje winter. De GPS beschikt tevens over oplaadbare lithium polymer-batterijen waarmee geocachers ongeveer twintig uur aan de slag kunnen. Daarnaast passen ook gewone AA-batterijen in de Active 10. Via de Satmap Route Planner of routeplanners van andere partijen kun je eenvoudig routes plannen voor een geocaching-tocht en deze vervolgens uploaden op de Active 10 GPS.

 

Richard Calthrop-Owen, Managing Director van Satmap Systems Ltd: "We hebben goed geluisterd naar de feedback van geocachers om zo goed mogelijk te begrijpen wat deze doelgroep zoekt in een GPS. En volgens ons is het goed gelukt ons product aan hun wensen aan te passen. Geocaching is een geweldige manier voor families en volwassenen om lekker buiten bezig te zijn."

 

Satmap is het enige bedrijf dat Europese 'raster'-kaarten aanbiedt op een GPS voor outdoor-gebruik. Er zijn momenteel bijna 300 topografische kaarten beschikbaar. Deze geven zeven Europese landen weer: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Groot Brittannië. Op korte termijn zullen er ook topografische kaarten van België, Ierland en Spanje verkrijgbaar zijn.

 

Over geocaching

Geocaching is een spel waarbij spelers een handheld GPS gebruiken om een 'schat' te vinden. Gebruikers zoeken naar een sleutelhangers of iets anders kleins, achtergelaten door een onbekende. Er zijn wereldwijd meer dan 800.000 geocachers.

 

Outdoor Fair

Van 16 tot 19 juli nemen Satmap en Matterhorn gezamenlijk deel aan de Outdoor Fair in Friedrichshafen, dé beurs op het gebied van outdoor en buitensport. Met meerdere partners zijn beide organisaties vertegenwoordigd op stand 309 in hal A1. Op de stand wordt de Active 10+, het nieuwste model van Satmap, uitgebreid gedemonstreerd. Voor meer informatie over de Outdoor Fair: http://www.outdoor-show.de/od/visitors/index.php.