Schneider Electric start Energy University om kennis van energiemanagement te vergroten

maandag 29 juni 2009

Onafhankelijk online leertraject vergroot bewustwording energie-efficiƫnte oplossingen

Haarlem/Vianen, 29 juni 2009
- Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement, heeft de Energy University geopend. Deze online onderwijscommunity leert deelnemers uiteenlopende energie-efficiƫnte oplossingen succesvol toe te passen. De cursisten beschikken na afloop over expertise om efficiency-problemen veilig, betrouwbaar en kosteneffectief aan te pakken.

Hotlinks
- Energy University
- Website Schneider Electric


Objectief en productonafhankelijk
Schneider Electric heeft zijn naam verbonden aan de Energy University om de bewustwording te vergroten van de noodzaak voor energiemanagement. De cursussen zelf zijn bewust leveranciersonafhankelijk. Op die manier profiteert iedereen die betrokken is bij besluitvorming, management, planning, ontwerp of implementatie van een ruimte waarbij energie een rol speelt. De cursussen richten zich niet op producten, maar op de belangrijke concepten en best practices die nodig zijn om een acceptabele mate van energiemanagement te behalen.

Cursusaanbod
Verschillende experts vanuit het hele bedrijf hebben de cursussen samengesteld. De onderwerpen lopen sterk uiteen en zijn momenteel onderverdeeld in elf cursussen. Zodra er voldoende vraag naar is, ontwikkelt de Energy University aanvullingen op het lesprogramma. De huidige elf cursussen, vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar, bieden onder andere aandacht aan de volgende onderwerpen:
- Energy Efficiency Fundamentals
- The Economics of Energy Efficiency
- Going Green with Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)
- Trusted Advisor Program Overview
- Alternative Power Generation Technologies
- Data Center Efficiency: Reducing Electrical Power Consumption
- Lighting Basics for Energy Efficient Applications

Het doorlopen van elke cursus duurt ongeveer een uur en is te volgen vanaf elke computer met internetverbinding. De zelfstudie wordt aantrekkelijker gemaakt door een gelijktijdig meelopende quiz, waarin het succes wordt gemeten. Na een succesvol examen ontvangt de cursist een certificaat dat aangeeft dat de deelnemer voldoende kennis heeft over energiemanagement en in staat is zelfstandig om te gaan met energiebewustwording, probleemaanpak en het ontwerpen van oplossingen.

"Schneider Electric is ervan overtuigd dat er voor zowel bedrijven als consumenten nog veel te winnen valt wat betreft duurzame energiebezuinigingen. Via de Energy University willen we deelnemers onderwijzen deze mogelijkheden te begrijpen en te benutten", aldus Paul Hamilton, Senior Vice President, Energy en Solution University, Schneider Electric. "De Energy University biedt een objectieve, eenvoudige manier om de complexiteit rondom dit thema te verminderen, en de bewustwording rond alle aspecten van energiemanagement te vergroten."