APC by Schneider Electric wint Green Enterprise IT-award van Uptime Institute

vrijdag 26 juni 2009

Vianen, 26 juni 2009 - APC by Schneider Electric heeft de Green Enterprise IT-award gewonnen in de categorie Energy Efficient Products. De Green Enterprise IT-awards worden uitgereikt door het Uptime Institute en Amerikaanse ministerie van energie. APC by Schneider Electric ontving de award tijdens het vierde jaarlijkse symposium Path Forward: Lean, Clean and Green in New York City.

Hotlinks

Website symposium The Path Forward v4.0
Website Uptime Institute
Website APC by Schneider


De Green Enterprise IT-awards belonen bedrijven die significante stappen hebben gezet in het creëren van betrouwbare, duurzame en energie-efficiënte datacenters. APC's InRow koelingsproducten met actieve interventie en geïntegreerde luchtstroomafscheiding ging ervandoor met de hoofdprijs vanwege de innovatiekracht van de oplossing en als voorbeeldfunctie voor duurzame initiatieven.


"APC zet zich volop in om het energieverbruik in datacenters te verlagen", aldus Kenneth G. Brill, oprichter en directeur van het Uptime Institute. "APC's succesvolle oplossingen zijn goede voorbeelden van producten die daadwerkelijk een verschil maken en energie-efficiënt zijn."


Wim Hendriksen, country manager Benelux bij APC by Schneider Electric: "We zijn trots deze award in ontvangst te mogen nemen. Het beloont onze inspanningen om energie-efficiëntie hoog op de agenda te krijgen bij zowel klanten als medespelers in onze branche. Het blijft ons streven om de beste producten te leveren waarmee gebruikers het meeste uit hun datacenters kunnen halen."


Uptime Institute

Het Uptime Institute is een onafhankelijke denktank, biedt zakelijk advies en opleiding en zorgt voor uitwisseling van kennis voor eigenaars en exploitanten van 's werelds grootste datacenters. Het belangrijkste aandachtspunt betreft beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veerkracht van zakelijke computerkracht in bedrijfskritische omgevingen - computerruimtes, serverparken en datacenters. Het instituut stuurt een besloten kennisnetwerk aan, de site Uptime Network verricht onderzoek, benchmarks, faciliteert kennisuitwisseling en deelt best practices voor haar leden, die de 100 grootste datacenters ter wereld vertegenwoordigen. Het intellectuele eigendom van het instituut bestaat onder andere uit de de facto standaard voor datacenterontwerp, bekend als het Tiers Classificatiesysteem en de Four Metrics voor de bepaling van een groen datacenter.