Topjury 'Postcode Lottery Green Challenge 2009' bekend

maandag 29 juni 2009

Jury compleet voor wereldwijde zoektocht naar het beste idee om CO2-uitstoot terug te brengen

“It’s a massive challenge, but the question is: what is the solution?” – Tony Blair (‘Blair on Climate Solutions’)

Amsterdam, 29 juni 2009 – Opnieuw is de ‘Postcode Lottery Green Challenge’ erin geslaagd een jury samen te stellen met daarin prominente personen.  Zo is Niklas Zennström, de oprichter van Skype en Kazaa, een van de juryleden die dit jaar beoordeelt wie de hoofdprijs wint van 500.000,- EUR voor het meest creatieve en innovatieve idee om CO2-uitstoot te reduceren. 

De Postcode Lottery Green Challenge richt zich op creatieve en innovatieve denkers. De wedstrijd beloont ideeën voor groene producten en/of diensten die de uitstoot van broeikasgassen tegengaan en die hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Vier inspirerende mensen, ieder met hun eigen expertise op het gebied van ondernemerschap, milieu, politiek en innovatie, vormen samen de jury voor de wedstrijd van dit jaar.

Hotlinks:
- website Green Challenge

- promotievideo Green Challenge
- profiel en foto Niklas Zennström
- profiel en foto Liesbeth van Tongeren

- profiel en foto Jim Walker
- profiel en foto Bas Verhart

Nieuwe afbeelding (3).bmp

Juryleden
Niklas Zennström richtte in 2002 Skype op. Met Skype kan men telefoneren over internet, al dan niet met beeld. Na vele awards, waaronder ‘Entrepeneur of the Year’ en ‘Business Leader of the Year’, stond hij in 2006 op Time Magazine’s lijst van 100 meest invloedrijke mensen.

“Ik ben ontzettend blij om deel uit te maken van de jury van de Postcode Lottery Green Challenge 2009”, aldus Niklas. “Als ondernemer weet ik hoezeer nieuwe ideeën van invloed kunnen zijn op de manier waarop we leven en zaken doen. Deze prijs is niet alleen een belangrijke stap voor de erkenning van een veelbelovende oplossing voor de aanpak van klimaatverandering, maar voorziet de winnaar ook van het broodnodige geld en het netwerk dat nodig is om succesvol te zijn en de wereld tot een betere plek te maken voor ons allemaal.”

Liesbeth van Tongeren, sinds 2003 directeur Greenpeace Nederland. Greenpeace werkt door onderzoek, overleg en acties aan een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.

Jim Walker
, Chief Operating Officer en mede-oprichter van The Climate Group. Deze organisatie is er op gericht de politieke druk op oplossingen voor klimaatverandering op te voeren.

Bas Verhart, lid van het Innovatieplatform, Chief Executive Officer  van Media Republic en mede-initiatiefnemer van PICNIC. PICNIC is hét jaarlijkse internationale evenement in Amsterdam, gericht op creativiteit en innovatie, speciaal op het gebied van media, entertainment en technologie.

De inschrijvingsdatum sluit 31 juli 2009, waarna een eerste selectie de inschrijvingen zal terugbrengen naar vijf tot zeven finalisten. Het beste idee wordt bekendgemaakt tijdens PICNIC ’09 eind september. De winnaar ontvangt 500.000,- EUR om het winnende idee binnen twee jaar op de markt te brengen. Ook wordt de winnaar geïntroduceerd bij potentiële afnemers en mogelijke zakenpartners. Twee runner-up ideeën maken nog eens kans op elk 100.000,- EUR.