Website ICTDelta Congres 2009 eerste 'live' website met Seneca's SmartInstant-oplossing

maandag 30 maart 2009

Den Haag, 30 maart 2009 – www.ict2030.nl, de onlangs geïntroduceerde website voor het ICTDelta Congres 2009, is de eerste Nederlandse website die 'live' is gegaan met SmartInstant, de nieuwe oplossing van Seneca. Het bedrijf combineert hiermee zijn Content Management Systeem (CMS) Smartsite iXperion met het gebruik van templates. Door te werken met templates, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring van Seneca, wordt de implementatietijd van websitetrajecten aanzienlijk verkort.

ICTRegie, het nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en innovatie, heeft na gedegen onderzoek naar CMS-oplossingen gekozen voor Smartsite iXperion. Voor het congres ICTDelta 2009, dat ICTRegie organiseert, was het van belang in zeer korte tijd een website te hebben. Uiteindelijk kwam ICTRegie uit bij SmartInstant. Deze flexibele en complete out-of-the-box-oplossing is gebaseerd op het CMS Smartsite iXperion en maakt het mogelijk in zeer korte tijd een website te realiseren.

J
uul Brouwers, communicatieadviseur bij ICTRegie: "Als orgaan voor innovatie gebruiken wij zelf ook graag innovatieve technologie. Omdat ICTRegie voor al haar (gelieerde) websites Smartsite iXperion van Seneca wil gaan implementeren, kwamen we terecht bij de SmartInstant-oplossing om op korte termijn een evenementwebsite te realiseren. Op deze wijze konden we snel een website bouwen die wel over uitgebreide functionaliteit beschikt. Door SmartInstant te gebruiken in combinatie met het gestructureerde projectmanagement dat Seneca aanbiedt, hebben we de site www.ict2030.nl binnen drie weken binnen budget kunnen realiseren."

Naast het gebruik van de combinatie van CMS-software met een site op basis van templates, worden bij een websitetraject in SmartInstant projectrisico's zoveel mogelijk geëlimineerd door te zorgen voor een gestructureerd implementatieproces. Hierdoor worden websites, gebouwd met deze software, op tijd en binnen budget opgeleverd. Daarnaast is het mogelijk de website in een later stadium onbeperkt uit te breiden door het gebruik van Smartsite iXperion, het onderliggende Content Management Systeem.