Persbericht: Panda Security ontwikkelt gratis tool: Panda USB Vaccine

maandag 16 maart 2009


Beveiligingsoplossing blokkeert het verspreiden van malware via verwijderbare media

 

Panda Security, leverancier van geïntegreerde beveiligingsoplossingen die beschermen tegen virussen, spyware, phishing, spam en andere internetbedreigingen, biedt computergebruikers Panda USB Vaccine. Dit is een gratis tool, ontwikkeld om de groeiende hoeveelheid malware te blokkeren die zich verspreidt via mediadragers als cd's, dvd's, usb-sticks en mp3-spelers.

 

Hoe werkt besmetting via usb-sticks: Windows maakt gebruik van het Autorun.inf bestand op een usb-stick om te bepalen wat er moet gebeuren als de stick op de computer wordt aangesloten. Dit bestand biedt de optie een programma aan te wijzen dat automatisch een deel van de inhoud opstart die is opgeslagen op de stick. Cybercriminelen misbruiken deze optie door Autorun.inf zodanig te wijzigen dat malware op de usb-stick automatisch wordt geactiveerd als het apparaat wordt aangesloten op de computer. De computer in kwestie raakt hierdoor onmiddellijk geïnfecteerd.


Om dit te voorkomen heeft Panda Security een gratis product ontwikkeld: Panda USB Vaccine. Deze software biedt preventieve bescherming, waardoor gebruikers de AutoRun-optie kunnen uitschakelen, zowel op de computer als op usb-stick en andere mediadragers.

 

"Dit is een zeer bruikbare oplossing, omdat er in Windows geen gemakkelijke manier is om AutoRun uit te schakelen. Panda USB Vaccine maakt het computergebruikers gemakkelijk en biedt tegelijkertijd een hoog beveiligingsniveau tegen malware die zich verspreidt met behulp van verwijderbare media", zegt Pedro Bustamante, Senior Research Adviseur bij Panda Security.