EDS, an HP company sluit contract met verzekeraar Aviva

woensdag 11 maart 2009

Contractwaarde 1 miljard dollar en looptijd van tien jaar

Capelle a.d. IJssel, 11 maart 2009
  - EDS, an HP company, heeft een contract gesloten met verzekeraar Aviva voor het beheer van data centers. Het contract heeft een waarde van  1 miljard dollar en een looptijd van tien jaar. In totaal zullen ongeveer 300 medewerkers van de verzekeraar overgaan naar EDS. Door het uitbesteden van de data centers worden de IT-kosten van Aviva verlaagd.

Als onderdeel van het contract levert EDS diensten voor het moderniseren van twee data centers van Aviva. De centers bevinden zich in Norwich, Engeland en ondersteunen de vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, India, Frankrijk en Ierland. Daarnaast verzorgt de IT-dienstverlener voor de verzekeraar het beheer van het mainframe, de midrange servers en de Windows servers. HP en Cisco ondersteunen EDS in dit traject met tools, technologie en mankracht.

"Door onze samenwerking met EDS kunnen wij flexibiliteit verbeteren, operationele efficiƫntie verhogen en kosten verlagen", zegt Igal Mayer, UK general insurance Chief Executive Officer bij Aviva. "Na een uitgebreide evaluatie hebben we gekozen voor EDS. Hun projectaanpak, onovertroffen betrouwbaarheid, veiligheid en kennis en ervaring zijn doorslaggevend geweest bij onze keuze."

Lees het complete Engelstalige bericht op: http://www.eds.com/news/releases/5198/