e-office voorziet 1.300 Schiphol medewerkers van BlackBerry's

dinsdag 10 maart 2009

Extra info


Hotlinks
-
website Schiphol Group
-
website e-office mobile
-
meer info  Blackberry Teletekst
-
meer info Blackberry Contact Mobilizer
-
website e-office
- website Blackberry devices


Foto’s
Schiphol_1336-2 foto Thierry Lammers_klein
W. Rutjens             T. Lammers

Download hier direct hoge resolutie foto’s
Klik hier om hoge resolutie foto’s op te vragen


Video’s
voorbeeld filmpje schiphol

Video over implementatie Blackberry's Schiphol Group


Voor meer informatie:
e-office
Eline Roelfsema
Tel.: 088 001 83 00
e-mail: eline.roelfsema(at)e-office.com

Whizpr
Willemijn Vader
Tel.: 0317 410 483
e-mail: e-office(at)whizpr.nl

 

Over e-office mobile
e-office mobile, onderdeel van de e-office group, is specialist in het 'mobiliseren' van organisaties. Zij is sinds de introductie van mobiele data (GPRS) in Nederland actief met het ontwikkelen en implementeren van mobiele oplossingen. Zij ontwikkelt een breed scala aan producten en diensten die werkprocessen en informatie onafhankelijk van tijd en plaats beschikbaar maken. Deze manier van werken past bij deze eeuw: work21. De producten en diensten van e-office mobile richten zich voornamelijk op de productlijnen BlackBerry van Research In Motion en Windows Mobile van Microsoft. Zij is exclusief Benelux partner van de Engels firma PaperIQ en de Amerikaanse firma's Rove Mobile en Cerience en is Silver RIM Alliance Member. Klanten van e-office mobile zijn onder meer AM Wonen, PriceWaterhouseCoopers, Heineken, KPN, Schiphol Group & Schiphol Telematics, Wolters Kluwer en diverse ministeries.

Beheer op afstand van complete Blackberry-infrastructuur

Houten, 10 maart 2009 – e-office, the human software organisation en specialist in het optimaliseren van de werkomgeving van professionals, heeft medewerkers van Schiphol Group voorzien van BlackBerry 8310 handhelds. Naast de levering activeerde e-office de handhelds, voorzag deze van bedrijfsspecifieke toepassingen en verzorgde BlackBerry-eindgebruikerstrainingen. Deze complete exercitie is door e-office gerealiseerd in een tijdsbestek van vier weken.

Schiphol Group is al enige tijd gebruiker van de BlackBerry-oplossing. Het beheer van de BlackBerry-handhelds en bijbehorende BlackBerry Enterprise Server is door Schiphol bijna volledig uitbesteed aan e-office. De Schiphol medewerkers maakten naast de standaardfunctionaliteit van de handheld ook al gebruik van BlackBerry Teletekst, BlackBerry Content Mobilizer en de PaperIQ digitale pen oplossing. e-office leverde al deze aanvullende toepassingen en beheert ze. Alle 1.300 huidige Schiphol medewerkers hebben nu tijd- en plaatsonafhankelijk toegang tot Teletekst en Content Mobilizer, de applicatie die real-time informatie uit CRM- en HRM-systemen van Schiphol ontsluit.

“Samen met e-office, KPN en Research In Motion werkten wij een business case uit om een brede invoering van de BlackBerry-smartphone te rechtvaardigen. Uiteindelijk kwamen we erop uit dat de case sluitend is als iedere medewerker met BlackBerry per dag zes minuten 'downtime' effectiever besteedt. Dit is eenvoudig te realiseren. De ervaring leert dat men doorgaans per dag gemakkelijk een half uur of meer extra werk verricht door mail te beantwoorden met de BlackBerry”, aldus Wilfried Rutjes, problem manager van de IT-afdeling van Schiphol Group en verantwoordelijk voor de BlackBerry omgeving. “Alle door Schiphol Group uitgeleverde mobiele telefoons zijn daarom vervangen door BlackBerry's. e-office is uiteraard geselecteerd als partner voor het verzorgen van deze mega-uitrol. Het tijdsbestek was kort, omdat de BlackBerry-abonnementen reeds waren geactiveerd. In twee weken heeft e-office de klus geklaard.”

“Deze opdracht is voor ons een voorbeeld van een perfecte samenwerking met de klant. We hebben de tijd genomen gezamenlijk het totale plan goed uit te werken. Na de laatste goedkeuringen waren wij in staat deze grote operatie binnen een korte tijd te voltooien”, aldus Thierry Lammers, directeur van e-office mobile.

De BlackBerry-toestellen en abonnementen zijn geleverd via KPN.