Hitachi Data Systems ontwikkelt milieubewust datacenter

donderdag 24 april 2008

CO-uitstoot met 20 procent verlaagd

Amsterdam, 24 april 2008 – Hitachi Data Systems, dochterbedrijf van Hitachi Ltd. en wereldwijd leverancier van service oriented storage-oplossingen, introduceert een energiebesparend en milieubewust datacenter dat een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1.6  kan behalen. Volgens deze puntenwaardering van de Green Grid realiseert het datacenter van Hitachi hiermee het laagste stroomverbruik van datacenters in deze klasse ter wereld.

Het nieuwe datacenter brengt productinnovaties van de bedrijven binnen de Hitachi Information & Technology Systems Group (ITSG) samen, inclusief storage-systemen, servers en netwerkapparatuur. Deze hoogwaardige architectuur is ontwikkeld om het hoogste niveau energie-efficiënte te behalen en CO-uitstoot met 20 procent te verlagen. Tegelijkertijd wordt bespaard op de beheerkosten van de IT-infrastructuur.

330.000 ton minder CO
Het nieuwe datacenter is een belangrijke mijlpaal binnen het Harmonious Green Plan van Hitachi en Project CoolCentre50. Met deze initiatieven wil Hitachi voor 2012 de CO-uitstoot met 330.000 ton verminderen en het stroomverbruik met de helft terugbrengen. Het bedrijf neemt deze doelstellingen mee in het ontwikkelproces van al zijn IT-producten waaronder de services oriented storage-oplossingen van Hitachi Data Systems.

Binnen het 'groene' datacenter wordt ook geprofiteerd van de R&D-kennis van andere technologiebedrijven van Hitachi Ltd. Zo zijn thermisch hydraulische koelingsapparatuur, UPS (Uninterruptible Power Supply)-systemen en geavanceerde convertoren voor stroomvoorziening ontwikkeld om samen te zorgen voor een optimaal gebruik van stroom, koeling en ruimte. Voor de beveiliging van het datacenter wordt Hitachi vingerafdrukauthenticatie en RFID-technologie ingezet.   

"Hitachi Ltd heeft het meest volledige plan geïmplementeerd op het gebied van milieubewust ondernemen", zegt David Vellante, president en CEO van IT Centrix en medeoprichter van het Wikibon-project. "De vooruitgang die Hitachi boekt met het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen is indrukwekkend. Initiatieven zoals de samenwerking tussen verschillende ondernemingen van Hitachi Ltd. voor een nieuw datacenterontwerp benadrukken betrokkenheid van het bedrijf en zijn belangrijke impulsen voor verandering. Op het gebied van storage heeft Hitachi met de USP V-controller het stroomverbruik met 63 procent weten te verminderen. Het bedrijf loopt hiermee voorop binnen de sector."

"In het huidige klimaat van milieubewustheid neemt de bezorgheid van bedrijven over de energie- en stroomkosten toe, waardoor zij serieuzer kijken naar de efficiëncy van hun datacenter", zegt Hu Yoshida, vice president en CTO van Hitachi Data Systems. "IT-organisaties moeten een meer holistische aanpak kiezen en zorgvuldig vaststellen hoe elk facet van hun datacenter een rol kan spelen bij de verbetering van het milieu en de verlaging van het energieverbruik. Door het inzetten van Hitachi's 'groene' technologie biedt deze datacenterarchitectuur klanten een efficiëntere IT-omgeving." 

Power Savings-functionaliteit
Hitachi Data Systems en Hitachi Ltd. werken al lange tijd samen aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke storage-oplossingen. Zo bieden de Hitachi Adaptable Modular Storage en Workgroup Storage Midrange-systemen met de Power Savings-functionaliteit de mogelijkheid stroom te besparen en disks naar behoefte aan en uit te schakelen. Daarnaast vermindert de Power Savings-service het stroomverbruik van een storage array waarmee ook de kosten voor koeling dalen.