Opnieuw sterke groei voor Axis Communications

donderdag 23 november 2006

44 procent groei in netwerkvideomarkt ten opzichte van 2005

Rotterdam, 23 november 2006 – Axis Communications, leverancier van netwerkcamera’s en printservers rapporteert over de eerste negen maanden van 2006 een omzet van 841 miljoen Zweedse Kronen (ruim 92,5 miljoen Euro). Dit is een stijging van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005.

De omzet binnen Axis’ belangrijkste markt, de netwerkvideoproducten, groeide met 44 procent ten opzichte van vorig jaar naar 738 miljoen Zweedse Kronen (81 miljoen Euro). Dit betekent dat 89 procent van de totale Axis-verkoop wordt gegenereerd door netwerkvideoproducten. De groei in de Axis EMEA-regio (Europa, het Midden Oosten en Afrika) bedroeg 38 procent. Deze regio sloot het derde kwartaal af met een record omzet voor het kwartaal van 389 miljoen Zweedse Kronen (bijna 43 miljoen Euro).

De stijging in verkoopresultaten is te danken aan de snelle groei van de netwerkvideomarkt. Axis investeerde voornamelijk in sales en ondersteunend personeel om zo beter tegemoet te komen aan vragen van de markt. Ook sloot Axis nieuwe contracten, zoals met Stockholm Transport (ST) voor de installatie van 1200 netwerkcamera’s in ondergrondse metro’s en treinstations. Verder introduceerde Axis een aantal succesvolle nieuwe producten, waaronder de Axis 207MW, de kleinste megapixelcamera ter wereld.