Ariba komt met Adapter voor SAP NetWeaver platform

donderdag 13 juli 2006

SAP-gebruikers krijgen toegang tot het Ariba Supplier Netwerk

Schiphol-Rijk, 13 Juli 2006 – Kort na het behalen van het “Powered by SAP Netweaver” certificaat presenteert Ariba de Supplier Connectivity Adapter voor het SAP NetWeaver-platform. Gebruikers van de mySAP Business Suite Applications krijgen hiermee aansluiting op het Ariba Supplier Netwerk. De adapter is de meest recente uitbreiding in de serie softwareproducten waarmee gebruikers van uiteenlopende ERP- en inkoopsystemen toegang krijgen tot het Ariba Supplier Netwerk.

Het Ariba Supplier Netwerk
Met meer dan 140.000 geregistreerde leveranciers in 115 landen, een jaarlijks volume van meer dan $90 miljard USD en transacties in 60 valuta’s is het Ariba Supplier Netwerk één van de grootste netwerken voor zakelijke transacties ter wereld. Het is een krachtige, betrouwbare en efficiënte manier voor bedrijven om te communiceren met hun leveranciers en de gehele Procure-to-Pay cyclus af te dekken. Andrew Bartels, Vice-President en Research Analyst van Forrester Research: “Ieder bedrijf dat Oracle, PeopleSoft of SAP eProcurement gebruikt zou zich moeten verdiepen in Ariba’s leveranciersnetwerk. Vooral als zij problemen ondervinden met het aansluiten van leveranciers op hun systemen.”

Belangrijkste eigenschappen
De Ariba Supplier Connectivity Adapter biedt onder andere conversie van ERP-documenten naar cXML-formaat en vice-versa om communicatie tussen het ERP-systeem en het Ariba Supplier Netwerk te faciliteren. Aangesloten leveranciers kunnen zelf configureren hoe zij met het Ariba Supplier Netwerk willen communiceren: via online inbox, fax, email, cXML, EDI of een combinatie van deze protocollen. Daarnaast biedt de adapter een gecertificeerde verbinding tussen de adapter en het Ariba Supplier Network, en bestaat de mogelijkheid om te voldoen aan specifieke systeemeisen van de deelnemende partijen.

Bob Solomon, Senior Vice-President Growing Enterprise Business bij Ariba: “Spend Management is voordurend in ontwikkeling, maar de relatie met leveranciers blijft een punt van aandacht. Ariba stelt bedrijven in staat om deel te nemen aan het Supplier Netwerk, ongeacht welk ERP-systeem zij gebruiken.”