Cisco Systems introduceert Network Admission Control 4.0

woensdag 12 juli 2006

Amsterdam, 11 juli, 2006 – Cisco Systems introduceert versie 4.0 van Network Admission Control (NAC), een oplossing die is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen beveiligingsrisico’s, veroorzaakt door gebruikers en apparaten die niet voldoen aan de beveiligingsvoorschriften.

Network Admission Control is ontworpen om tegemoet te komen aan veranderende bedrijfs- en IT-uitdagingen, die veroorzaakt worden door toenemende en onvoorspelbare gevaren. Versie 4.0 bouwt verder op Cisco’s visie op Network Admission Control door het afdwingen van policies op netwerk entry points door het hele bedrijfsnetwerk. Dit geldt voor zowel LANs als remote office, VPN en draadloze access points.

De oplossing is gebaseerd op vier fundamenten: authenticatie / posture assesment, het opleggen van policies, quarantaine / remediation en gecentraliseerd management. Op elk access entry point identificeert Cisco NAC 4.0 een verscheidenheid van gebruikers en netwerkapparaten – van werknemers en gastgebruikers, tot end points met verschillende operating systems (zoals Windows, Macintosh of Linux gebaseerde desktops en laptops, PDA’s, printers en IP-telefoons). NAC stelt hun precieze rol vast bij het toegang geven tot het netwerk. Het controleert of ze voldoen aan de beveiligingsrichtlijnen en geeft de benodigde netwerkprivileges. Gebruikers en apparaten die niet voldoen aan de voorschriften, worden geblokkeerd en in quarantaine gezet. Patches en updates kunnen daarna automatisch geïnstalleerd worden. Zodra systemen en/of gebruikers weer voldoen aan de voorschriften kunnen ze volledig toegang krijgen tot het netwerk. Verder voorziet Network Admission Control 4.0 in een single sign on toegang tot het netwerk.

NAC versie 4.0 vormt een belangrijk onderdeel van onze Self Defending Network strategie”, vertelt Mick Scully, Cisco’s vice-president product management security. “Het helpt organisaties te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf die bijvoorbeeld binnen zouden kunnen komen via draadloze en VPN-verbindingen. Of gevaren die van binnenuit de bedrijfs-LANs en bijkantoren komen. Het is een netwerkbrede oplossing.”

Cisco introduceerde Network Admission Control in 2003.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/partners/news/2006/pr_prod_07-09.html?CMP=ILC-001