Cisco Systems breidt Adaptive Security Appliance (ASA)-familie uit

woensdag 12 juli 2006

Nieuwe ASA 5505 en 5550 modellen vergroten beveiliging in bijkantoren en enterprise-omgevingen

Amsterdam, 12 juli 2006 – Cisco Systems introduceert twee nieuwe modellen van zijn ASA 5500 Series Adaptive Security Appliance familie: de Cisco ASA 5505 en de Cisco ASA 5550. De ASA 5505 is ontworpen om kleinere bedrijven, bijkantoren en thuiswerkers van grote bedrijven te beveiligen. De ASA 5550 breidt de mogelijkheden voor grote bedrijven uit ten aanzien van bescherming en zeer schaalbare IPsec en SSL VPN-diensten. Cisco introduceert verschillende verbeteringen aan de onderliggende software. In combinatie met de voordelen van een bredere portfolio geeft dit nog meer mogelijkheden voor een verder geïntegreerde beveiliging binnen een organisatie.

De ASA 5505 en 5550 zijn belangrijke componenten in Cisco’s Self Defending Network. Door proactieve bescherming tegen beveiligingsgevaren wordt voorkomen dat aanvallen zich snel door het netwerk van een organisatie verspreiden, door het netwerk op te delen in segmenten en deze te beveiligen.

Cisco ASA 5505
De Cisco ASA 5505 is ontworpen voor high-performance security-diensten in geavanceerde breedbandomgevingen. De firewall in de ASA 5505 levert een capaciteit van 150 Mb/s, de VPN-doorvoer is maximaal 100 Mb/s. Bovendien kan de Cisco ASA 5505 gebruikt worden als hardware VPN-client voor simpel management. Het biedt hardware geaccelereerde SSL VPN-diensten, een geïntegreerde 8-poorts 10/100 switch, die de creatie van meerdere beveiligingszones ondersteunt, en twee ingebouwde Power-over-Ethernet (PoE) poorten. Deze PoE poorten bieden zero-touch inzet voor Cisco IP-telefoons en kunnen wireless access points voeden voor een grotere mobiliteit van gebruikers.

Cisco ASA 5550
De Cisco ASA 5550 maakt Cisco’s firewall en IPsec/SSL VPN-diensten geschikt voor netwerkomgevingen van grote ondernemingen. De ASA 5550 levert meer dan 1,2 gigabit per seconde (Gbps) aan firewall doorvoer en ondersteunt 200 virtual LAN’s, zodat bedrijven hun netwerk in vele verschillende zones kunnen opdelen en zo de beveiliging kunnen verhogen. De VPN-diensten zijn schaalbaar tot 5000 simultane clients per apparaat, en bedrijven kunnen desgewenst tot tien ASA 5550’s clusteren, zodat in totaal 50.000 clients ondersteund kunnen worden.

ASA Software 7.2
De Cisco ASA Software versie 7.2 telt meer dan vijftig nieuwe security features die de mogelijkheden vergroten van de Cisco ASA-applicatielaag firewall, remote access voor VPN, en netwerkintegratie en management. Cisco’s applicatielaag firewall-diensten geven bedrijven meer controle over hun applicaties. Ze vergroten de bescherming voor applicatieprotocollen zoals web, e-mail, voice over IP (VoIP), instant messaging, file transfer en Microsoft netwerkprotocollen. Cisco ASA’s ondersteuning voor de Cisco NAC-oplossing voorziet in een uitgebreide controle van de beveiliging van apparaten die het netwerk via IPsec en SSL VPN-verbindingen benaderen. Deze NAC-controle bepaalt of de beveiliging van een apparaat up-to-date is en voorziet zo nodig in aanpassingen daarvan.

ASDM en CSC SSM
De Cisco ASA 5500-oplossingen bieden flexibel management via de Cisco Adaptive Security Device Manager (ASDM). Cisco ASDM 5.2 ondersteunt alle nieuwe features in de Cisco ASA Software 7.2.

In het verlengde hiervan introduceert Cisco verbeteringen aan de Cisco ASA 5500 Series’ Content Security en Control Security Module (CSC SSM) CSC SSM v6.1 biedt anti-malware bescherming van Trend Micro en anti-spam hulp via Network Reputation Services (NRS), een dienst van Trend Micro.

Cisco IOS Software
Tegelijkertijd komt de Cisco IOS software release 12.4(9)T uit. Deze versie verenigt een extra applicatie firewall en VPN mogelijkheden in Cisco’s security routers.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2006/prod_070906.html